Πελοπόννησος, Greece

Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο “Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Γορτυνίας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε το έργο «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις Δήμου Γορτυνίας», με εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης μεγάλου μέρους του δικτύου αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου που καλύπτουν σημαντικό μέρος της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας επιλύοντας χρόνια προβλήματα των περιοχών και των κατοίκων.

Το έργο αφορούσε στη βελτίωση και αναβάθμιση τμημάτων υφιστάμενου δικτύου αγροτικής οδοποιίας με την εκτέλεση εργασιών τεχνικών έργων καθώς και εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτικών οι οποίες θα διευκολύνουν την καλύτερη πρόσβαση των γεωργών  και κτηνοτρόφων της περιοχής προς τις επιχειρήσεις τους.

Οι εργασίες βελτίωσης εκτάθηκαν ειδικότερα στις Δημοτικές Ενότητες Δημητσάνας, Βυτίνας, Τρικολώνων, Κλείτορος και Κοντοβάζαινας, στις θέσεις δηλαδή που εντοπίζονται οι περισσότεροι ελαιώνες και κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες:

-Δ.Ε. Κλείτορος: Δημοτικές Κοινότητες Αγριδίου, Βαλτεσινίκου, Δρακοβουνίου, Κερπινής, Μυγδαλιάς, Ξηροκαρίταινας, Πουρναριάς, Πράσινου

-Δ.Ε. Δημητσάνας: Δημοτικές Κοινότητες Δημητσάνας, Ζάτουνας και Ράδου

-Δ.Ε. Τρικολώνων: Δημοτικές Κοινότητες Ελληνικού, Στεμνίτσας και Σύρνας

-Δ.Ε. Βυτίνας: Δημοτική Κοινότητα Καμενίτσας

–Δ.Ε. Κοντοβάζαινας: Δημοτικές Κοινότητες Βάχλιας, Βελημαχίου, Βιδιακίου, Μοναστηρακίου, Κοντοβάζαινας, Δήμητρας, Βούτση, Καρδαριτσίου, Παραλογγών

Στις περιοχές παρέμβασης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός υφιστάμενων χαντακιών-τάφρων απορροής ομβρίων και καθαρισμός υφιστάμενου δικτύου και απομάκρυνση λίθων και φερτών υλικών με χρήση ισοπεδωτή γαιών (γκρέιντερ), διάνοιξη νέων τάφρων για την καλύτερη αποστράγγιση του οδοστρώματος από τα όμβρια καθώς και επίστρωση των επιλεγμένων οδικών τμημάτων με σκυρόδεμα με τοποθέτηση εντός της τσιμεντόστρωσης, χαλύβδινου πλέγματος προκειμένου να αποφευχθεί η διάρρηξη του σκυροδετημένου οδοστρώματος και η αύξηση της φέρουσας ικανότητάς του, ενώ προ της επίστρωσης με σκυρόδεμα δημιουργήθηκε υπόβαση οδοστρωσίας.

Υλοποιήθηκε σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γορτυνίας, με εγγεγραμμένη πίστωση του στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2025 του Δήμου και προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α.

«Οι παρεμβάσεις αφορούσαν στη συνολική αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου, σε περιοχές όπου κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα εργασίες συντήρησης, όπως καθαρισμοί και επιφανειακές επιστρώσεις. Ωστόσο, οι εν λόγω λύσεις αποδείχθηκαν προσωρινές, ανεπαρκείς και δυσανάλογα δαπανηρές, καθώς απαιτούσαν συνεχή επανάληψη και σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερες από μία φορές τον χρόνο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Η Δημοτική μας Αρχή με γνώμονα την ανάγκη για αποτελεσματικότητα και μακροχρόνια βιωσιμότητα, προχωράει στην υλοποίηση μόνιμων τεχνικών παρεμβάσεων, ανταποκρινόμενων στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να  εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ-ΤΑ-ΕΡΓΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ-ΟΔΟΠΟΙΪΑΣΛήψη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σποτ του Δήμου Τρίπολης για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2025 – 26

Η Τρίπολη, εορταστική, φωτεινή και όμορφη, είναι έτοιμη για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Έτοιμη για τον αποχαιρετισμό του πρώτου τετάρτου του αιώνα και για την υποδοχή των ξενιτεμένων παιδιών της, αλλά και όλων όσοι λαχταρούν να περάσουν τις Άγιες Ημέρες με αγάπη, κατάνυξη, υγεία, φως και ελπίδα. Με την Πλατεία Άρεως και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας, με τις Εκκλησίες μας να αγκαλιάζουν κάθε ανθρώπινη ψυχή και με τις υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται κοντά σε κάθε πολίτη. Σας θέλουμε, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στην Ντρομπολίτσα του Κολοκοτρώνη, της θρησκευτικής και κοινωνικής παράδοσης, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά και να αναφωνήσουμε: «Επί γης ειρήνη» στον καινούριο, καλό χρόνο.

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ στο ΔΑΚ Τρίπολης

Ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Στο παρκέ βρέθηκαν επίλεκτοι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές της Τρίπολης, οι οποίοι αντιμετώπισαν παλαίμαχους αθλητές από τις Σπέτσες και το Κρανίδι, σε μια αναμέτρηση με έντονο συγκινησιακό και κοινωνικό χαρακτήρα. Το αγωνιστικό πνεύμα, το fair play και οι όμορφες στιγμές του παρελθόντος ζωντάνεψαν ξανά, χαρίζοντας θέαμα και χαμόγελα στους παρευρισκόμενους. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές προσέφεραν προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης, στηρίζοντας οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμή, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, με τη δημοτική αρχή να εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους αθλητές, τους διοργανωτές και όλους τους πολίτες που στήριξαν την πρωτοβουλία. Ο φιλανθρωπικός αγώνας αποτέλεσε ένα όμορφο παράδειγμα του πώς ο αθλητισμός μπορεί να συνδυαστεί με την προσφορά και την αλληλεγγύη, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Έγκριση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας 4,55 εκατ. ευρώ στην Καλαμάτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δημήτρης Πτωχός: «Λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα με μετρήσιμο όφελος...

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021–2027 η πράξη «Κεντρικός Συλλεκτήρας Ομβρίων Ζώνης Ι Καλαμάτας», με συνολικό προϋπολογισμό 4.550.000 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήρα παροχέτευσης ομβρίων και δευτερευόντων αγωγών στη Ζώνη Ι της Καλαμάτας, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που επηρεάζουν την

Δημήτρης Πτωχός: «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές πρέπει να μεταφράζονται σε απτά αποτελέσματα για τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), συμμετείχε στις εργασίες της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο της συνόδου συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Περιφερειών, με έμφαση στη συνοχή, την ανθεκτικότητα και τον
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ