1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στη Γορτυνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Γορτυνίας σας προσκαλεί σε τριήμερο ταξίδια από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στην Δημητσάνα και την Βυτίνα Αρκαδίας, προκειμένου να παραστείτε στις εργασίες της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών, αλλά και στην 3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT (Leading Quality Τrails), την οποία, φέτος, έχει την τιμή να φιλοξενεί το Menalon Τrail για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

* Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών θα γίνει το Σάββατο 4.10 στη Βυτίνα, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, από τις 9:30 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

* Η 3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών θα γίνει την Κυριακή 5.10 στη Δημητσάνα, στο Διασυνεδριακό Κέντρο, από τις 4:30μ.μ. έως 8:00μ.μ.

Την Κυριακή 5/11/2017 το πρωί ώρα 9.30 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από πλατεία Βυτίνας – Νυμφασία γυναικεία μονή Κερνίτσας. Μήκος διαδρομής : 6 + 2 = 8 km, περίπου 3 ώρες και επιστροφή με πούλμαν στην Βυτίνα. Στη διαδρομή θα αναλυθεί ο τρόπος σήμανσης του Menalon Trail.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα παραστούν ο Πρόεδρος της ERA (European Ramblers Association – Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων, που εκπροσωπεί 55 ομοσπονδίες από 33 χώρες οι οποίες συνολικά έχουν 3 εκατομμύρια πεζοπόρους), Boris Micic από την Σερβία, o Αντιπρόεδρος της ΕRA, Armant Ducornet από την Γαλλία, η Τεχνική Υπεύθυνη της Γερμανικής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας καθώς και Υπεύθυνη Ελέγχου και Πιστοποίησης Μονοπατιών για όλη την Ευρώπη (LQT) Liane Jordan από την Γερμανία, ο Υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης Κάτω Ρήνου, Frederic Bieber από την Γαλλία, η Υπεύθυνη του «Escapardenne Eisleck Trail» και του «Escapardenne Lee Trail» Caroline Nockels από το Λουξεμβούργο, οι εκπρόσωποι του «Mullerthal Trail», Linda Salentin και Anette Peiter επίσης από το Λουξεμβούργο, καθώς και εκπρόσωποι του μονοπατιού «Zeugenbergrunde», Andreas Schettler και Andreas Schmidt από την Γερμανία.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν από τους εκπροσώπους τους πιστοποιημένα, αλλά και μη πιστοποιημένα μονοπάτια από όλη την Ελλάδα, όπως ενδεικτικά από την Ήπειρο, την Ξάνθη, την Άνδρο, την Αμοργό, την Χίο, την Εύβοια.

1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Βυτίνα Αρκαδίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9.30πμ – 10.00πμ: Προσέλευση – Εγγραφές συνέδρων

Α΄ ΜΕΡΟΣ (10.00 – 15.00)

Συντονιστής : Παλιάκης Βασίλειος, μέλος Δ.Σ. ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

10.00 πμ – 11.00 πμ:

Καλωσόρισμα από τον Ι.Λαγό, Πρόεδρο της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

Χαιρετισμοί από Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Γορτυνίας, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Σ.Α.Ο.Ο. κ.Θάνο Μπουζέτο

Προσφωνήσεις ξένων εκπροσώπων της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων και υπευθύνων Ευρωπαϊκών μονοπατιών καθώς και δημοσιογράφων Ανταποκριτών ξένου τύπου και Ελληνικών ΜΜΕ

Τόνια Χαιρέτη, Περιφερειακό Γραφείο Σ.Ε.Τ.Ε. Πελοποννήσου

Εύη Τατούλη, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών : «Αρκαδία η Γή του εναλλακτικού Τουρισμού»

11.00πμ – 11.40πμ Παρουσίαση Ελληνικών Πιστοποιημένων μονοπατιών :

Menalon Trail, Andros Routes, Metsovo Ursa Trail

11.40πμ-12.00 Φοίβος Τσαραβόπουλος (Paths of Greece Κοιν.Σ.Επ. World Trails Network) : Sifnos Trails, Kythera Hiking, Footpaths of Erissos, Apollo Trails, Μονοπάτια Πρεσπών,Tinos Trails, Hikers’ Friendly Hotels.

12.00 – 13.00 Μονοπάτια υπό πιστοποίηση:

Ξάνθη, Ήπειρος, Χίος, Σκιάθος

13.00 – 13.30 Διάλειμμα ( μπουφές)

Υφιστάμενα μονοπάτια

13.30 – 14.30 ΕΛΛΕΤ- Μονοπάτια Πολιτισμού, Αμοργός, Κάρπαθος, Ε4, Αίγινα, ΣΑΟΟ (δίκτυο Μαινάλου)

Μονοπάτια σε εξέλιξη

14.30 – 15.00 Υμηττός, Παρράσιο πάρκο, Καστοριά

15.00 – 16.00 Διάλειμμα ( μπουφές)

Β΄ ΜΕΡΟΣ ( 16.00 – 19.30)

ΘΕΜΑ: Πλαίσιο λειτουργίας των μονοπατιών στην Ελλάδα.

16.00 – 16.45 Συντονιστής : Ι. Λαγός. Εισηγητές : Καλλιόπη Παπαδάκη (Αρχιτέκτων- Μηχανικός, συνεργάτης Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος), Βούλα Καλαμούτσου (μέλος Σ.Α.Ο.Ο.)

16.45 – 17.30 Συζήτηση

ΘΕΜΑ: Τα πεζοπορικά μονοπάτια ως μοχλός βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης

17.30 – 18.30 Συντονιστής : Τάσος Καρατασάκης (οικονομολόγος, ταμίας ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.) Εισηγητές : Θάνος Βλαστός (καθηγητής Ε.Μ.Π.- Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, συγκοινωνιολόγος – πολεοδόμος), Χρήστος Πετρέας (Εμπειρογνώμων – Σύμβουλος Τουρισμού και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΟΑΕΝ – Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών), Δημοπούλου Γεωργία (εμπειρογνώμων στον Τουρισμό, μέλος Συνδέσμου Βιώσιμης Ανάπτυξης – Βυτίνα 2040), Αφροδίτη Καλομάρη (επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος ταξιδιωτικού και γαστρονομικού ρεπορτάζ), Μιράντα Ιωάννου (Active Sundays), Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος (πολιτικός μηχανικός – περιβαλλοντολόγος, Διευθυντής AnaDigit).

18.30 – 19.30 Συζήτηση

19.30 – 20.00 Συμπεράσματα, Κλείσιμο Συνεδρίου, Έκδοση Δελτίου Τύπου.

3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT (Leading Quality Τrails), Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16.30 – 16.45 : Προσέλευση

16.45 – 17.30 :

Καλωσόρισμα από τον Ιωάννη Λαγό, Πρόεδρο της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη

Χαιρετισμός Δημάρχου Γορτυνίας κ.Γιάννη Γιαννόπουλου

Χαιρετισμός από εκπρόσωπο Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας,

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων European Ramblers’ Association και Πρόεδρο της Σερβικής Ορειβατικής Ομοσπονδίας κ. Boris Mićić

Προσφωνήσεις ξένων εκπροσώπων της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπόρων και υπευθύνων Ευρωπαϊκών μονοπατιών

17.30– 19.30 :

Armand Ducornet, Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας European Ramblers’ Association, Διευθυντής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις : «Το προφίλ του Γάλλου πεζοπόρου»

Liane Jordan, Τεχνική υπεύθυνη πιστοποίησης μονοπατιών της Γερμανικής Ομοσπονδίας πεζοπόρων Deutscher Wanderverband Service Gmbh «Η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μονοπατιών LQT : Leading Quality Trails – Best of Europe»

Linda Salentin, υπεύθυνη Περιφερειακού γραφείου τουρισμού περιοχής Mullertha- Petite Suisse του Λουξεμβούργου : «Το πιστοποιημένο μονοπάτι Mullerthal Trail»

Caroline Nockels. υπεύθυνη Περιφερειακού γραφείου τουρισμού περιοχής Αρδεννών στα σύνορα Βελγίου Λουξεμβούργου «Το πιστοποιημένο μονοπάτι Escapardenne Lee Trail»

19.30 – 20.00 Συζήτηση, Συμπεράσματα, Κλείσιμο Συνδιάσκεψης, Έκδοση Δελτίου Τύπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο