Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια ημέρα που μας υπενθυμίζει την αξία της ισότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης. Είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως κοινωνία, να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την άρση των εμποδίων και των αποκλεισμών.

Η αναπηρία δεν είναι αδυναμία, αλλά μια διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην αυτονομία, την πρόσβαση, την αξιοπρέπεια και τη συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς.

Στην Γορτυνία, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας. Φέρνουν μαζί τους δύναμη ψυχής, επιμονή και ένα μοναδικό παράδειγμα θέλησης για ζωή. Αποτελούν έμπνευση για όλους μας.

Ας θυμόμαστε σήμερα, αλλά και κάθε μέρα, ότι η ανθρωπιά και η αλληλοϋποστήριξη είναι η βάση μιας δυνατής κοινωνίας και ας αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο φιλόξενοι, υποστηρικτικοί και ανοιχτοί προς όλους. Η αληθινή πρόοδος ξεκινά όταν αλλάξουμε την οπτική μας και αγκαλιάσουμε την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης: την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα.

Ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον χωρίς εμπόδια, με σεβασμό στις ανάγκες και τα όνειρα όλων των πολιτών. Συνεχίζουμε να ακούμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη συμπερίληψη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

Σε αυτή τη σημαντική ημέρα, καλώ όλες και όλους να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Να ανοίξουμε τις καρδιές και τα μυαλά μας, να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη και να ενισχύσουμε τη φωνή των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Μαζί, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία που σέβεται και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, μια κοινωνία που είναι πραγματικά για όλους μας.

 

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι αλλάζει στο 112 – Βιντεοκλήση, silent button, κλήσεις χωρίς κάλυψη δικτύου κινητής

Μία σειρά κρίσιμων νέων λειτουργιών αποκτά το νέας γενιάς 112,...

Δημήτρης Πτωχός: «Αξιοποιούμε το παλαιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κορίνθου και δημιουργούμε χώρους πρασίνου και αναψυχής»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και ο Δήμος Κορινθίων υπέγραψαν στις 22 Ιανουαρίου 2025 την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση και αξιοποίηση των τμημάτων του παλαιού σιδηροδρομικού δικτύου Κορίνθου». Η σύμβαση αφορά τη μετατροπή των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό χώρο πρασίνου, αναψυχής και βιώσιμης μετακίνησης. Αντικείμενο του

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Στην ανάκληση κατεψυγμένου παρασκευάσματος κοτόπουλου, λόγω παρουσίας σαλμονέλας προχωρά...

Επανεμφάνιση του λύκου στην Πελοπόννησο-Συνεδρίαση για μέτρα διαχείρισης και προστασίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η Κεντρική Επιστημονική Επιτροπή υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Γκουντούφα, Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υ.Π.ΕΝ., με θέμα τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης άγριας πανίδας, όπως η αρκούδα, σε κατοικημένες περιοχές. Στη συνεδρίαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ