«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ».

Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας.

Προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επισκεπτών που θέλησαν να ενημερωθούν για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί συνάνθρωποι εγγράφηκαν στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, καθώς στο χώρο, υπήρχε η δυνατότητα λήψης δείγματος για το σκοπό αυτό.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ κα Πάολα Ρόχα έκανε μια σύντομη ενημέρωση για το έργο του Κέντρου και την ελπίδα που προσφέρει σε χιλιάδες ασθενείς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Τσίτουρα ευχαρίστησε όσους προσήλθαν και ενημερώθηκαν καθώς ο στόχος της δράσης είναι «να διευρυνθεί η δεξαμενή και να γίνει επιτέλους η λευχαιμία παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης αναφέρθηκε στην αξία της σημαντικής και ελπιδοφόρας για τον συνάνθρωπο δράσης των «Αετών Γορτυνίας» και συγχάρηκε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΑΕΤΟΙ_ΜΥΕΛΟΣ-ΟΣΤΩΝ-2024Λήψη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Στον εισαγγελέα το ζευγάρι για τον θάνατο του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο (vid)

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι 22/7,...

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δημότες για τα προβλήματα στην διαχείριση των απορριμμάτων

Σε τρεις άμεσες συμβάσεις για την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες, για τους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) προχωρά ο δήμος Κορινθίων, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Αυτή η υποστελέχωση ήταν και η αιτία για το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, παρά την

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός: «Τιμούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τη μνήμη των ηρώων και των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην...

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες και αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο για την ανάπαυση των ψυχών

Κώστας Τζιούμης: «Προχωράμε τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης, κρατάμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αξιοποίηση έκτασης, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης. Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, το πρωί της Δευτέρας (22/7/2024), υπογράφτηκαν τα σχετικά έγγραφα και στη διαδικασία αυτή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο