Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, Τετάρτη, 15.05.2024

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eιδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην Δημητσάνα, στο κτίριο του Ιστορικού Γυμνασίου – Λυκείου, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 & ώρα 18:00, για λήψη απόφασης στο μοναδικό ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων, έκθεσης Δημοτικής Επιτροπής για την κατάρτιση του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης 01.01.2021 έως 31.12.2021 Δήμου Γορτυνίας. –

Eιδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στην Δημητσάνα, στο κτίριο του Ιστορικού Γυμνασίου – Λυκείου, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 & ώρα 19:00.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. (07 ΘΕΜΑΤΑ) (κατά σειρά όπως αυτά εισήλθαν & έλαβαν πρωτόκολλο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου)

1. Ενημέρωση για την εξέλιξη σύνδεσης της γεώτρησης στον οικισμό Μουριά της Δημοτικής Κοινότητας Πουρναριάς. (Εισηγητής ο κος Καλλίμαχος Πυρπυρής, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

2. Ενημέρωση για την εξέλιξη της απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης του Τμήματος Α’ της Δ.Υ.Ε.Ε. του ποσού των 21.300 ευρώ που προέκυψε από τον τακτικό έλεγχο στον Δήμο και αφορά σε εσφαλμένο υπολογισμό και μη νόμιμης αμοιβής σε δικηγόρο για την παροχή νομικών υπηρεσιών. (Εισηγητής ο κος Παναγιώτης Μέγας, Επικεφαλής της μειοψηφίας).

3. Ενημέρωση για την πορεία του επείγοντος θέματος καθαρισμών και βελτίωσης της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου. (Εισηγητής ο κος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας).

4. Ενημέρωση για την εξέλιξη της διάθεσης της ΣΑΤΑ των προηγούμενων ετών και της τρέχουσας καθώς και της πάγιας προκαταβολής των Προέδρων των Κοινοτήτων. (Εισηγητής ο κος Κωνσταντίνος Σταθάς, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

5. Ενημέρωση για το αίτημα ηλεκτροδότησης του θεάτρου «Κουκούλας» στην Δημοτική Κοινότητα Τροπαίων. (Εισηγητής ο κος Ιωάννης Τσιόγκας, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

6. Ενημέρωση για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των μελετών που έχουν ανατεθεί στην εταιρεία CONGENIUS Consulting & Systems, ιδιαίτερα δε για την μελέτη «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΜΕ DRONE – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ». (Εισηγητής ο κος Δημήτριος Στρίκος, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

7. Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου. (Εισηγητής ο κος Νικόλαος Μηλιώνης, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. (03 ΘΕΜΑΤΑ) (κατά σειρά όπως αυτά εισήλθαν & έλαβαν πρωτόκολλο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου)

1. Υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 στη Δημοτική Κοινότητα Πυρρή. (Εισηγητής ο κος Ιωάννης Στρίκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πυρρή).

2. Πρόσβαση στο γήπεδο 5×5 της Δημοτικής Κοινότητας Τροπαίων και εργασίες βελτίωσης του χώρου. (Εισηγητής ο κος Μαρίνος Κατσικερός, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τροπαίων).

3. Λύματα στον Μυλάοντα ποταμό. (Εισηγητής ο κος Ιωάννης Παλούκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας).

*Επειδή έχουν υποβληθεί συνολικά τρία (03) θέματα από τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, παραπάνω από τον προβλεπόμενο, από τις διατάξεις, αριθμό ήτοι δυο (02), θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Π. ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο