Πρόσκληση συμμετοχής στις «Λαμπαδηδρομίες 2024» στη Δημητσάνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Δημητσανίτες είχαν ασκηθεί στην κατ’ οίκον παρασκευή πυρίτιδας ήδη από το 1710. Η συμβολή της πόλης στην Επανάσταση του 1821, με την κατοχύρωση του δικαιώματος παραγωγής και εμπορίου της μπαρούτης, ήταν καθοριστική. Η ηρωική αυτή διάσταση, ήταν που καθιέρωσε τη Δημητσάνα όχι μόνο ως «μπαρουταποθήκη του Έθνους» αλλά και ως «σύμβολο ανεξαρτησίας».

Όταν το μήνυμα της έναρξης του Επανάστασης διαδόθηκε, οι υποδουλωμένοι ξεχύθηκαν στα σοκάκια με δάδες στα χέρια – παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – και μπροστά στα ιερά των εκκλησιών οι οπλαρχηγοί ορκίστηκαν στον αγώνα για απελευθέρωση.

Ο «Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αναβίωση του εθίμου των Λαμπαδηδρομιών, που θα πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα για δωδέκατη χρονιά την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00, στη Δημητσάνα Αρκαδίας.  

Κατά το μέγα πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας, τις «Λαμπαδηδρομίες 2024», θα πραγματοποιηθεί πομπή των συμμετεχόντων με κατεύθυνση το δημοτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και χορευτική εκδήλωση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τους συλλόγους και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στην πομπή.

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι – σωματεία καλούνται, από τις 19/02/2024 και μέχρι τις 29/02/2024, να δηλώσουν την συμμετοχή τους τηλεφωνικά στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Αγροτουριστικού Συλλόγου Γυναικών Δημητσάνας κα. Αγγελική Μπίρη, τηλ. 694 4338547.

Ακολουθήστε τις «Λαμπαδηδρομίες της Δημητσάνας» στα Social Media 

Instagram: Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνα

Facebook: Λαμπαδηδρομίες Δημητσάνα

E-mail: lampadidromies.dimitsana@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο