«Είσαι μεταμορφωμένος!» | Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Sarca II» της Θάλειας Κερούλη, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει πρόγραμμα δραστηριοτήτων για οικογένειες με παιδιά, ηλικίας  9 ετών και άνω, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 (ώρες 11:30 και 13:00), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

H μεταμόρφωση του χαρτιού στην εν λόγω έκθεση, αλλά και οι μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών στο θεατρικό έργο του Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» αποτελούν την έμπνευση του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες, μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, θα έρθουν σε επαφή με το έργο του σημαντικού Άγγλου ποιητή/συγγραφέα, αλλά και με την έννοια του μετασχηματισμού της ύλης, όπως αναδεικνύεται στην έκθεση και στα γλυπτά από χαρτί της Θάλειας Κερούλη. Με σημείο αναφοράς τη σαιξπηρική ιστορία και την περιήγησή τους στην περιοδική έκθεση, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν και οι ίδιοι σε φυτά, ζώα ή αντικείμενα, εκπληρώνοντας το όνειρο μιας χειμωνιάτικης ημέρας στο Μουσείο! Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο Ειρήνη Πυρπάσου.

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για σχολικές ομάδες Ε´ και ΣΤ´ τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου, κατόπιν συνεννόησης των σχολείων με το Μουσείο.

Υπενθυμίζεται η έκθεση «Sarca II» (9/10/2023-11/03/2024), αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Α.Μ.Κ.Ε. «Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό», θα παραμείνει στο Μουσείο έως τις 11/3/2024.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο