ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική κατάσταση στα Κέντρα Υγείας – Κινδυνεύουν ζωές στη Γορτυνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαράδεκτες εικόνες με τα σαράβαλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα παλαιά οχήματα, που έχουν κάνει ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα το καθένα, μένουν στον δρόμο. Η έλλειψη οδηγών καθιστά το πρόβλημα αξεπέραστο και επιστρατεύονται μπουλντόζες, τρακτέρ και κάθε άλλο μέσο, για να γίνει μία διακομιδή…
Αγοράστηκαν νέα ασθενοφόρα, αλλά όχι σε Περιφέρειες, όπως η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Δυτική Ελλάδα, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι στο Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, τα δύο εξ αυτών καινούργια. Οι τρεις διαθέσιμοι οδηγοί του Κέντρου Υγείας κινούν ένα παλαιότερο, σε καλή κατάσταση και τα δύο καινούργια είναι κλειδωμένα σε ένα προσωρινό γκαράζ, αντί να δοθούν σε άλλη Περιφέρεια που έχει ανάγκη.

Στην Αττική, 75 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Ο προαύλιος χώρος στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ έχει μετατραπεί σε “νεκροταφείο” οχημάτων.

Καθημερινά, μένουν ασθενοφόρα στους δρόμους κατά την διάρκεια διακομιδών! Μέχρι να φτάσει άλλο ασθενοφόρο, χάνεται πολύτιμος χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τον διακομιζόμενο ασθενή.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, 18 οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά 22 με 23 ασθενοφόρα. Στη κίνηση με βάση το πληθυσμό θα έπρεπε να είναι τα διπλάσια.

Επείγον

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν διαθέτει πληρώματα ασθενοφόρων. Στις 12 Οκτωβρίου, υπάλληλος του Δήμου, χωρίς καμία εκπαίδευση σε διακομιδές, επιστρατεύτηκε να μεταφέρει ασθενή, επείγον περιστατικό που έχρηζε διακομιδής σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ερυμάνθειας έπιασε φωτιά 23 Ιανουαρίου 2015, ενώ μετέφερε ασθενή, τον οποίο με κίνδυνο της ζωής του απεγκλώβισε ο ίδιος οδηγός του ασθενοφόρου.

Ασθενοφόρο εκτελούσε την περασμένο μήνα διακομιδή έκτακτου περιστατικού από το νοσοκομείο Καλαμάτας, σε νοσοκομείο της Αθήνας. Έσκασε το λάστιχο λόγω φθοράς και έμεινε στο δρόμο. Κλήθηκε άλλο Ασθενοφόρο και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ευτυχώς, ο διακομιζόμενος ασθενής δεν είχε πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλους που χάνουν τη ζωή τους καθοδόν.

Βλάβη

Πριν μια εβδομάδα, έπαθε βλάβη το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, κατά τη διάρκεια διακομιδής ασθενούς από το Κέντρο Υγείας, στο νοσοκομείο Τρίπολης. Κλήθηκε άλλο ασθενοφόρο από τον Τομέα ΕΚΑΒ Τρίπολης. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή (πάνω από μία ώρα). Εάν ο διακομιζόμενος ήταν άκρως επείγον περιστατικό πιθανότατα δεν θα ζούσε.

Το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια βάρδιας ασθενοφόρο στην Αττική είχε πρόβλημα με τα φθαρμένα ελαστικά, τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων.

Διέκοψε τη βάρδια του και κλείστηκε στο συνεργείο του ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα ήταν εκείνη την ημέρα η περιοχή κάλυψης να μείνει χωρίς ασθενοφόρο.

iatronet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου

Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ανατολικής Μανής, κ. Πέτρο Ανδρεάκο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μένεγα Παναγιώτα και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κ.κ. Πρόκου Μαριάνθη και Τραγάκη Παρασκευή, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Γυθείου. Τα παιδιά ήθελαν να ευχαριστήσουν προσωπικά
00:00:00

Σαν σήμερα το 2005 η Έλενα Παπαρίζου κατακτά τη Eurovision

Την Eurovision κατακτά σαν σήμερα στις 21 Μαΐου του...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 33α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας για μια ακόμα χρονιά. Πολλές ήταν οι συμμετοχές αθλητών καθε ηλικίας που έτρεξαν τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα αθλητή, δρομέα αντοχής και ημιαντοχής. Ο γιος του μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης έδωσε και φέτος το  παρόν, συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου και τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο