O Δημήτρης Γκαύρος υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Μαντάς

Ο Παναγιώτης Μαντάς, αρχηγός της παράταξης  Δήμαρχος του Δήμου την περίοδο 2014 – 2019 και αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και προγραμματισμού την περίοδο 2011 – 2014, για προσωπικούς του λόγους, δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητοί δημότες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να συστηθούμε. Διαχειριστήκαμε ως παράταξη κατόπιν εντολής σας, τη διοίκηση του Δήμου κατά τις περιόδους 2010 – 2014 και 2014 – 2019. Με τις πρωτοβουλίες, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τις σωστές και τις λάθος αποφάσεις μας. Πάνω από όλα όμως, με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία, στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης μας, σεβασμό στα όνειρα σας και τα όνειρα μας για τον τόπο που ζούμε και το μέλλον των παιδιών μας.   

Από το Σεπτέμβρη του 2019, δώσαμε στα δημοτικά συμβούλια και στην τοπική μας κοινωνία, με σύνεση, επιμονή και σοβαρότητα, τη μάχη από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, χωρίς να αποκλίνουμε ούτε στο ελάχιστο από τις αρχές και τις κατευθύνσεις με τις οποίες είχαμε ζητήσει την ψήφο σας το 2019, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Διαπιστώνοντας κι εμείς όπως κι εσείς, στη διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων από τη δημοτική αρχή 2019 – 2023:

  • Το κλίμα αφωνίας, απραξίας, παρακμής και αβεβαιότητας
  • Την αναβλητικότητα και την εύκολη δικαιολογία της αποτυχίας
  • Την ανικανότητα να προχωρήσουν πολλές πρωτοβουλίες, έργα και παρεμβάσεις που είχαμε δρομολογήσει, χρηματοδοτήσει ακόμα και συμβασιοποιήσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου
  • Τη διγλωσσία σχετικά με τους τόνους λάσπης που είχε εκσφενδονιστεί κατά της παράταξης μας την προηγούμενη προεκλογική περίοδο και των πεπραγμένων 2019 – 2023
  • Το ασύλληπτο πλήθος υποσχέσεων και ταξίματος προσωπικών τακτοποιήσεων
  • Την ασυδοσία της εκτίναξης των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους
  • Την πλήρη απουσία απολογισμού πεπραγμένων
  • Τη μετακύληση του κόστους στις πλάτες των Δημοτών με το διπλασιασμό των Δημοτικών Τελών.
  • Τη στασιμότητα και τη σημερινή εικόνα αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.
  • Τον αγώνα δρόμου που σήμερα εντείνεται για να πέσει το τσιμέντο και η άσφαλτος στα κατώφλια όσο περισσότερων ψηφοφόρων. Να γίνει μια εκσκαφή βρε αδελφέ.. Να βγει μια φωτογραφία..

Και για όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή επικαλείται τον covid και την πανδημία που δεν της επέτρεψαν να παράξει έργο στα τρία χρόνια και πλέον της θητείας της. Λες και δεν διαχειρίστηκαν οικονομικές κρίσεις και μνημόνια οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, όταν παρήγαγαν τα έργα.

Τα χρόνια που πέρασαν ήταν όντως δύσκολα, για όλους τους πολίτες. Για τους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ήταν όμως και χρόνια στα οποία στηρίχθηκε η τοπική αυτοδιοίκηση με τους περισσότερους οικονομικούς πόρους από την κεντρική κυβέρνηση. Για μια δημοτική αρχή με όραμα, ο covid και τα μέτρα που επέφερε στην αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να είναι ευκαιρία και όχι πρόβλημα. Για μια δημοτική αρχή απραξίας και αναβλητικότητας όπως η δική μας, είναι μια απλή δικαιολογία.

Σε συνάντηση των εκλεγμένων μελών της παράταξης μας, προχωρήσαμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση, όπου χωρίς προαπαιτούμενα και τακτικές, αναφέραμε τους προβληματισμούς μας για τη σημερινή πραγματικότητα και θέσαμε ερωτήματα για την πορεία της παράταξης μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σαφή στόχο τη διόρθωση των «κακώς κειμένων» και  αναγέννηση του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα.

Καταλήξαμε ότι η μετριότητα και η διαρκής μάχη για την κατάκτηση του αυτονόητου δε μας αξίζει, αφού είναι κατώτερη του Δήμου μας.

Ότι αποτελεί, χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο της μετριότητας που ανταλλάσσει χειραψίες και μετρά αποτυχίες. Να δώσουμε τη μάχη με την  -αποδεδειγμένη πλέον-  ανικανότητα.

Ομόφωνα τέθηκε η αναγκαιότητα απ’ όλους τους συμμετέχοντες, να συνεχίσουμε τις διεργασίες, για την κάθοδο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών στις ερχόμενες εκλογές. Να αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να μπούμε ξανά μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της σημερινής μετριότητας και της αναποτελεσματικότητας που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή, που βολεύεται με τα λίγα και πανηγυρίζει με τα ελάχιστα.

Είμαστε όλοι εδώ και δημοσιοποιούμε με το πιο επίσημο τρόπο την  απόφαση μας να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου μας στις επόμενες εκλογές.

Ζούμε σε ένα τόπο μικρό, πανέμορφο κι ευλογημένο. Γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας.

Μπορούμε να κάνουμε αυτό το τόπο, το τόπο μας , ακόμη καλύτερο και να βελτιώσουμε τη ποιότητα της ζωής συνολικά στους δημότες μας.

Να είστε όλοι σίγουροι ότι εμείς όπως έχουμε αποδείξει, δε μηδενίζουμε, δεν σηκώνουμε τους τόνους απλώς επειδή πλησιάζουν εκλογές. Δεν θα ανακαλύψουμε σκάνδαλα που θα ξεχάσουμε μετά. Δε θα προβούμε σε ανώνυμες προσωπικές επιθέσεις από κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Επιθυμούμε μια προεκλογική περίοδο ανταλλαγή προγραμμάτων, προτάσεων και πεπραγμένων. Επειδή δεν επιθυμούμε την επιστροφή στο βρώμικο κλίμα του 2019.

Επειδή, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

 Έχουμε αποδείξει ότι δε μας κινητοποιεί και δε μας ταιριάζει το πάθος για την καρέκλα, το πάθος για την εξουσία. Ότι το κίνητρο των αποφάσεων μας ήταν, είναι και θα παραμείνει πολύ διαφορετικό. Το αποδείξαμε το 2014 με την αλλαγή του τότε υποψήφιου Δήμαρχου και την απόλυτη συνέχεια της προφοράς όλων από διαφορετικές θέσεις.

Ο Παναγιώτης Μαντάς, αρχηγός της παράταξης μας, Δήμαρχος του Δήμου μας την περίοδο 2014 – 2019 και αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και προγραμματισμού την περίοδο 2011 – 2014, μας ενημέρωσε πως για προσωπικούς του λόγους, δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης μας στις επόμενες εκλογές και κατέστησε ξεκάθαρο πως θα παραμείνει ενεργός στις αποφάσεις της παράταξης.

Επειδή γνωρίζουμε καλά ότι η επιτυχία ή η αποτυχία στη διαχείριση μιας δημοτικής αρχής δεν είναι θέμα προσώπου , αλλά ομάδας προσώπων και επειδή έχουμε αποδείξει ότι οι αλλαγές στις θέσεις δεν έχουν αλλάξει τους στόχους και τον χαρακτήρα της παράταξης μας διαχρονικά, σε κλίμα απόλυτης ομοφωνίας, αποφασίστηκε στη συνάντηση των εκλεγμένων μελών της παράταξης μας, να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών ο Δημήτρης Γκαύρος, Αντιδήμαρχος του Δήμου τις περιόδους 2011 – 2014 και 2014 – 2019.

Είμαστε εδώ και απόψε δημοσιοποιούμε τα θέλω μας:

  • Θέλουμε τοπικά Μ.Μ.Ε με απόλυτα κριτική διάθεση έναντι μας, αλλά με δίκαια και ισότιμη αναφορά. Να απαλλαγεί ο δημόσιος διάλογος από την ανώνυμη και φασιστική λάσπη και να αντικατασταθεί από φανερές επώνυμες τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις. Να μην επιστρέψει η αντιπαράθεση στο βούρκο με τον οποίο πολιτεύτηκε η σημερινή δημοτική αρχή την περίοδο του 2019.
  • Θέλουμε μια Διοίκηση συλλογική , αποτελεσματική, παραγωγική, ευέλικτη και αποφασιστική στην λήψη αποφάσεων.
  • Θέλουμε να καταφέρουμε να ενώσουμε και όχι να συνεχίσουμε το διχασμό.
  • Θέλουμε έναν Δήμο ανοιχτό και φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Θέλουμε ανοιχτές πόρτες.
  • Θέλουμε να ζωντανέψουμε τα χωριά μας.
  • Θέλουμε να συνδέσουμε το παραλιακό και τουριστικό μέτωπο του Δήμου με τα μονοπάτια και τις πλατείες των οικισμών της ενδοχώρας.
  • Τέλος, θέλουμε να δραστηριοποιήσουμε την νεολαία μας, η οποία είτε σταδιακά εγκαταλείπει τον τόπο μας για να βρει δουλειά, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφερόντων στρέφεται σε γειτονικές πόλεις. Η νεολαία θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού μας, την πηγή ιδεών και την πηγή άντλησης ενθουσιασμού και αυθορμητισμού για την επόμενη πολύ δύσκολη ημέρα.

Στο διάστημα που μεσολαβεί, θα εργαζόμαστε, θα λαμβάνουμε εικόνες και απόψεις. Σας θέλουμε συνεργάτες μας και καλοπροαίρετους κριτές μας.

Ελπίζουμε να αξιωθούμε να κάνουμε πράξη τα θέλω σας, να συντονιστούμε και να λειτουργούμε σαν μία γροθιά με γνώμονα το καλό αυτού του τόπου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο