Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories”

Την αξία των συνεργειών για την αποτελεσματική προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, πρόταξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Peloponnese Food Stories – Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού», το οποίο πραγματοποίησε την 3η στάση του στο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022.

«Η συνδιοργάνωση είναι τεράστιο θέμα, γιατί αυτή προάγει τις συλλογικότητες και τις κοινές πράξεις, που υπερβαίνουν προσωπικές και κομματικές διαφορές και είναι αυτές που μπορούν να μας βγάλουν από το τέλμα στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Τρουπής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ακόμη στους επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους.

Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε επίσης, στην έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε πολλά επίπεδα και με ποικίλες δράσεις. «Tο κάνει όχι για το θεαθήναι, αλλά στηρίζει οικονομικά αυτές τις δράσεις. Έχουμε φροντίσει η συνδρομή των μελών μας να πιάνει τόπο και να εκπληρώνει τον ανταποδοτικό της χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, θα στηρίξουμε και οικονομικά και έμπρακτα την πολύ μεγάλης σημασίας Ακαδημία Ελαιοκομίας στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και ευχαριστούμε τόσο τον κ. Καμπύλη για την πρόσκληση, όσο και τον κ. Νίκα για τη θετική θεσμική αντιμετώπιση αυτής της πρόσκλησης από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, σημείωσε ακόμη τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία της Αρκαδίας και εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες και τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξή του «γιατί βάλλεται τα τελευταία χρόνια ενεργειακά, οικονομικά και εμπορικά».

Ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε ακόμη σε δράσεις που έχει πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας όπως τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) δημοσιογράφων του τουρισμού στην Αρκαδία, τόσο στη Βόρεια και Νότια Κυνουρία, όσο και στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας, στο 1ο “Street Food Festival” στην Τρίπολη, το οποίο είχε πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, στην έκθεση Πελοπόννησος Expo, και στην τουριστική μας καμπάνια με το σχετικό βίντεο “This is Arcadia”, όπου η Βόρεια και η Νότια Κυνουρία έχουν εξέχουσα θέση.
«Αγαπάμε την Αρκαδία και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση για συνεργασία» δήλωσε τέλος ο κ. Τρουπής.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ευχαριστούν θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της διοργάνωσης και τους κάτωθι που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το Φεστιβάλ.
Επιχειρήσεις:
Αφοί Φούφα ΑΕ (Τυποποίηση ελαιολάδου, ελιές), Αγροτοβιομηχανική Οινοποιητική Αρκαδίας – Σπυρόπουλος Αρκάς ΑΕ (Οινοποιείο), Κτήμα Παναγόπουλος (Οινοποιείο), Αρώματα Πάρνωνα – Παινέσης Αναστάσιος (Μελισσοκομία), Ελαιώνες Μπουτσικάκη (Καλλιέργεια και Εμπορία Ελιών), Μορόπολος (Οινοποιείο), Arcadia Honey – Οικογένεια Κολοστούμπη (Μέλι και Προϊόντα Μέλισσας), Καραματζάνης (Τυροκομείο), Morias Craft Ales – Καραδήμα Θεοδώρα (Εμπόριο Μπύρας), Iatridis Estate (Παραγωγή Ελαιολάδου), Δουζένης Ελαιόλαδα Α.Ε.(Ελαιουργικά Προϊόντα), Οινοποιείο Βερβαινιώτη (Οινοποιείο), Livelia ΑΒΕΕ (Ελαιοτριβείο – Τυποποίηση ελιών και ελαιολάδου)
Σύλλογοι:
Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου, Αρχείο Τσακωνιάς Λεωνιδίου, Πολιτιστικό Σύλλογο Κορακοβουνίου, Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Σίταινας και Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγιασοφιτών.
Αρκάδες Chef: Παναγιώτη Μπουρτσουκλή, Γιώργο Αριδά και Αλέξανδρο Ιατρίδη.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο