Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η τροποποίηση της σύστασης του Ιδρύματος Νοσοκομείου Καστρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τ. Α΄/134/08-07-2022) η τροποποίηση του π.δ. 452/1983 «Σύσταση στην Κοινότητα Καστρίου Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας ιδίου κοινοτικού ιδρύματος με το όνομα Νοσοκομείου Καστρίου».

Η τροποποίηση της συστατικής πράξης αφορά στον επανακαθορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και  ήταν απαραίτητη για την επανέναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Ο σχεδιασμός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες ώστε να γίνει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν τα χρηματικά διαθέσιμα ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης του κτιρίου καθώς και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξυπηρετεί πλήρως τον σκοπό του διαθέτη. 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά:

«Όπως έχω τονίσει με μεθοδική δουλειά και επιμονή συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις σε διοικητικά θέματα που χρονίζουν. Με την πρόσφατη τροποποίηση του Π.Δ. του Ιδρύματος Καστρίου δόθηκε επιτέλους λύση σε άλλο ένα θέμα που χρόνιζε για πάνω από δέκα πέντε χρόνια στον Δήμο μας. Ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που ασχοληθήκαμε ως Δημοτική αρχή προκειμένου να δώσουμε μία οριστική λύση, για την ορθή επαναλειτουργία του Ιδρύματος και να αξιοποιηθούν τα χρήματα που είχε διαθέσει ο δωρητής. Η αξία της ορθής λειτουργίας ενός τέτοιου ιδρύματος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς έχει να κάνει με την υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων του Καστρίου αλλά και των υπολοίπων όμορων Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Δήμου μας. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια λειτουργία του ιατρείου που βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της τόσο κρίσιμης διαδικασίας για την τροποποίηση».   

fek kastri

fek kastri2

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο