Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η τροποποίηση της σύστασης του Ιδρύματος Νοσοκομείου Καστρίου

Ιουλίου 19, 2022
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τ. Α΄/134/08-07-2022) η τροποποίηση του π.δ. 452/1983 «Σύσταση στην Κοινότητα Καστρίου Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας ιδίου κοινοτικού ιδρύματος με το όνομα Νοσοκομείου Καστρίου».

Η τροποποίηση της συστατικής πράξης αφορά στον επανακαθορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και  ήταν απαραίτητη για την επανέναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος. Ο σχεδιασμός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες ώστε να γίνει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν τα χρηματικά διαθέσιμα ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης του κτιρίου καθώς και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξυπηρετεί πλήρως τον σκοπό του διαθέτη. 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά:

«Όπως έχω τονίσει με μεθοδική δουλειά και επιμονή συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις σε διοικητικά θέματα που χρονίζουν. Με την πρόσφατη τροποποίηση του Π.Δ. του Ιδρύματος Καστρίου δόθηκε επιτέλους λύση σε άλλο ένα θέμα που χρόνιζε για πάνω από δέκα πέντε χρόνια στον Δήμο μας. Ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που ασχοληθήκαμε ως Δημοτική αρχή προκειμένου να δώσουμε μία οριστική λύση, για την ορθή επαναλειτουργία του Ιδρύματος και να αξιοποιηθούν τα χρήματα που είχε διαθέσει ο δωρητής. Η αξία της ορθής λειτουργίας ενός τέτοιου ιδρύματος είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς έχει να κάνει με την υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων του Καστρίου αλλά και των υπολοίπων όμορων Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Δήμου μας. Στόχος μας είναι η πλήρης και άρτια λειτουργία του ιατρείου που βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της τόσο κρίσιμης διαδικασίας για την τροποποίηση».   

fek kastri

fek kastri2

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia