Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Νερού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ από το 1992, ως μία ευκαιρία για ευαισθητοποίηση και ανάληψη δράσης για θέματα σχετιζόμενα με το νερό και την ανάγκη διαφύλαξης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου και κοινωνικού αγαθού, που αποτελεί πηγή ζωής για τον άνθρωπο και χαρακτηρίζεται ως λευκός χρυσός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού συντονίζεται από το UN-Water, που είναι ο μηχανισμός συντονισμού των Ηνωμένων Εθνών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με το πόσιμο νερό, σε συνεργασία με κυβερνήσεις και άλλους εταίρους.
Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, 22 Μαρτίου 2021, είναι:

«Η εκτίμηση του νερού»

Η αξία του νερού είναι πολύ περισσότερο από την τιμή του. Αφορά το τι σημαίνει νερό για τους ανθρώπους, την πραγματική του αξία και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα αυτόν τον ζωτικό, πεπερασμένο και αναντικατάστατο πόρο. Το νερό έχει τεράστια και πολύπλοκη αξία για τα νοικοκυριά, τα τρόφιμα, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, τα οικονομικά και την ακεραιότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος. Χωρίς μια ολοκληρωμένη κατανόηση της πραγματικής, πολυδιάστατης αξίας του νερού, δεν θα είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αυτόν τον κρίσιμο πόρο προς όφελος όλων.

Η υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον πλανήτη μας εδώ και ένα χρόνο ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αξία του νερού, ως μέσου αντιμετώπισης της συλλογικής υγειονομικής απειλής. Κι αυτό γιατί το νερό αποτελεί σημαντικό μέσο προστασίας και πρόληψης από την μετάδοση του ιού SARS CoV-2Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό όμως, είναι η διασφάλιση τόσο της υψηλής ποιότητας όσο και της επαρκούς ποσότητας νερού για να καλυφθεί και αυτή η ανθρώπινη ανάγκη.

Στα πλαίσια της επικείμενης εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 8 Μαρτίου, απευθύναμε πρόσκληση προς τους μαθητές των τάξεων Ε΄ και Στ΄ των Δημοτικών Σχολείων και προς όλους του μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να συμμετάσχουν στην εκστρατεία αυτή είτε με την διατύπωση ενός μικρού προσωπικού μηνύματος, ενός εμβληματικού αποφθέγματος ή φράσης (μότο), είτε με μια ζωγραφιά που να αναδεικνύει την πολυδιάστατη αξία του νερού είτε με ένα κείμενο στο οποίο να εκφράζουν την προσωπική τους άποψη, σχετικά με το τι σημαίνει το νερό για αυτούς.

Όλες οι συμμετοχές συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν στον οργανισμό UN-Water, που διοργανώνει την εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021. Η φωνή τους θα βοηθήσει στη διαμόρφωση της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού 2021, μέσω της οποίας θα ενημερωθεί ένα έγγραφο σχετικά με το τι σημαίνει το νερό για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας θέλοντας να ευχαριστήσει τους μαθητές που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, θα παραδώσει πιστοποιητικό βεβαίωσης συμμετοχής στην εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021.

Επιπλέον, μέσα από το σύνολο των συμμετοχών θα επιλεγεί ένα εμβληματικό απόφθεγμα ή φράση που θα προβληθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας, που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ως το βασικό μήνυμα της επιχείρησης, και θα κοινοποιηθεί μέσω των ειδοποιητηρίων ύδρευσης αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, το σύνολο των συμμετοχών (μηνύματα, ζωγραφιές, κείμενα) θα χρησιμοποιηθούν για την προβολή της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας της, ενημερωτικών φυλλαδίων, αφισών και γενικά έντυπου και ηλεκτρονικού τρόπου προώθησης των υπηρεσιών που προσφέρει και του έργου που επιτελεί η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι η εκτίμηση της αξίας του νερού μαζί με την ορθολογική και βιώσιμη χρήση του, είναι ο μοναδικός δρόμος για τη διασφάλιση των μελλοντικών γενεών.

Η Πρόεδρος
της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο