Ενημέρωση Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ. σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας Κορακοβουνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα προβλήματα που αφορούν το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας Κορακοβουνίου είναι γνωστά αρκετά χρόνια και αυτός ήταν και ο λόγος που προγραμματίστηκε, εγκρίθηκε και σήμερα εκτελείται το χρηματοδοτούμενο έργο «ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ».

Τα προβλήματα οφείλονται στην παλαιότητα κατασκευής του δικτύου, τη μέθοδο και υλικά κατασκευής του (επιφανειακός τσιμεντάβλακας) και την ιδιαιτερότητα του νερού της περιοχής (αυξημένη συγκέντρωση αλάτων). Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με την εποχιακή αύξηση της παροχής νερού προκαλούν προβλήματα στα τοιχώματα του αγωγού (διαρροές, εμφράξεις, θραύσεις) δημιουργώντας εν συνεχεία πρόβλημα στην υδροδότηση της Κοινότητας.

Η Υπηρεσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα επεμβαίνει με στόχο τον καθαρισμό του αγωγού από τις επικαθίσεις αλάτων και την βελτίωση της υδροδότησης. Σε μια τέτοια ενέργεια και εργασία είχε προβεί και την προηγούμενη εβδομάδα. Μετά από κάθε τέτοια επέμβαση προγραμματίζεται και υλοποιείται η εκ νέου αποκατάσταση του τμήματος του αγωγού. Αυτό έγινε και τα αποτελέσματα φαίνονται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και καταναλωτές προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει υπηρεσίες και να ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση το νερού που φτάνει στις βρύσες των καταναλωτών απολυμαίνεται, φιλτράρεται και ελέγχεται στη δεξαμενή συλλογής εντός του οικισμού και είναι εντός των ορίων καταλληλότητας πόσιμου ύδατος.
Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας Αναγνωστάκου Χριστίνα

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο