Ιανουαρίου 20, 2021
Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά Κ. Ν. Κουτσουράκης | pna.gr

Ρεπορτάζ | Πώς εκδηλώθηκε η φωτιά στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας και τι έκαψε - Drone Video

Νοεμβρίου 25, 2020

Άνδρας προσπάθησε να βάλει φωτιά σε βάτα για να καθαρίσει το κτήμα και η φωτιά ξέφυγε προς την πλαγιά του βουνού, χθές το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Πέτρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας από τον Άγιο Πέτρο, καθάριζε το κτήμα κόβοντας κλαδιά και βάτα. Ενώ άναψε φωτιά για να κάψει ότι είχε απομείνει η φωτιά του ξέφυγε πάνω από τον δρόμο και προς την πλαγιά του βουνού. Ο άνδρας κάλεσε άμεσα σε βοήθεια και η πυροσβεστική αλλά και ο Δήμος κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά ώστε να μην εξαπλωθεί.

Αποτέλεσμα είναι να καεί η πλευρά έως την κορυφή σχεδόν, αλλά ευτυχώς δεν ξέφυγε προς την πίσω πλευρά όπου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση το χωριό του Αγίου Πέτρου αλλά ούτε και αντίθετα προς τον κατάφυτο και δύσβατο Πάρνωνα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, όπως φαίνεται και στα πλάνα, πως το αμάνικο τζάκετ του παρέμεινε κρεμασμένο στο δέντρο και δεν κάηκε. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η φωτιά πέρασε τον δρόμο σε ένα σημείο και επεκτάθηκε γρήγορα. Άτυχος αλλά και απρόσεκτος ο υπεύθυνος για το συμβάν, έχει κληθεί ήδη να δώσει απαντήσεις στις αρμόδιες αρχές. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 20:10

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia