Έναρξη σχολικής χρονιάς 2020 – 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει αύριο, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στις 08:15 και ο καθιερωμένος αγιασμός να πραγματοποιείται αργότερα, της ίδιας ημέρας, εντός των σχολικών αιθουσών. Μια χρονιά διαφορετική απ΄ ότι την έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Νέα δεδομένα, νέες συνήθειες έχουν να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας, προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης, ελαιοχρωματισμού εξωτερικών χώρων, κλάδεμα δέντρων, καθαρισμοί αύλειων χώρων υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες όπου απαιτούνταν.

Οι σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προμηθεύσει όλα τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό όπως μάσκες μιας χρήσης, γάντια, υλικά καθαριότητας και αντισηπτικά.

Εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Uplab LTD των αδερφών Μανώλη και Γιάννη Τετώρου για την ευγενική χορηγία να έχουν όλες οι τάξεις δικό τους αντισηπτικό δοχείο. Σήμερα παραλάβαμε τις πρώτες μάσκες (μία μάσκα ανά άτομο) μέσω της ΚΕΔΕ και σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων τις παρέλαβαν ήδη για να διανεμηθούν αύριο στους μαθητές. Είμαστε σε αναμονή για την παραλαβή των επόμενων μασκών. Παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στους εξωτερικούς χώρους από συνεργείο του Δήμου και στους εσωτερικούς χώρους από εξιδεικευμένο συνεργείο.

Στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Είναι μια απαιτητική χρονιά για όλους. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων, εισακούμε τις ξεχωριστές ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας και όλοι μαζί με συνεργασία και ασφάλεια θα καταφέρουμε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και αυτή η σχολική χρονιά.

Να ευχηθούμε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά!

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

04

05

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο