• 26 Νοε

  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Ουάσινγκτον 62

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710224114

 • 26 Νοε

  ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑ ΕΕ 

  ΑΡΓΟΛΙΔΑ | Μεγάλου Αλεξάνδρου 6

  08:00-08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022233

 • 26 Νοε

  ΚΑΡΤΣΙΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 71

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731026474

 • 26 Νοε

  ΜΩΡΑΙΤΟΥ Α. - ΑΝΑΣΤΑΣΌΠΟΥΛΟΥ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Αποστόλου Παύλου 46

  08:00 -1 4:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741026680

Ενέργειες Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς (pics)

Μαϊος 01, 2020
Tην Τρίτη 28/04/2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σφήκας της καστανιάς, παρουσία των κ.κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας, Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πρωτογενούς Τομέα του Βόρειας Κυνουρίας και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πελοποννήσου – Π.Ε. Αρκαδίας.


Την Τετάρτη 29/04/2020 ξεκίνησε η εφαρμογή της βιολογικής αντιμετώπισης της Σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Μπενάκειο Ινστιτούτο εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis σε περιοχές του Δήμου μας. Οι φωλιές εγκαταστάθηκαν από κλιμάκια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πελοποννήσου και του Μπενακείου Ινστιτούτου παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Πρωτογενούς Τομέα Καμπουρολιά Παναγιώτη και της Γεωπόνου του Δήμου Ανθούλας Μαγκλή στις περιοχές Άνω Δολιανών, Καστριού, Αγίου Πέτρου, Πλατάνου και Καστάνιστας.
Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου μας και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του και όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.
Για την καλύτερη προστασία της καλλιέργειας της καστανιάς παρά τις αντίξοες συνθήκες της τρέχουσας χρονικής περιόδου, ο Δήμος θα προβεί έγκαιρα σε προμήθεια του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis και επανάληψη της μεθόδου, από ιδίους πόρους, για τη μέγιστη δυνατή εξάπλωση και αποτελεσματικότητα στα πλαίσια στήριξης του αγροτικού πληθυσμού κάτι που αποτελεί αναπτυξιακό έργο ουσίας με μακρό χρονικό διάστημα και όχι απλά προσωρινής προβολής μιας και τα αποτελέσματα της βιολογικής αντιμετώπισης αρχίζουν να διαφαίνονται μετά τον τρίτο χρόνο της αντιμετώπισης.


Θα δοθούν οδηγίες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πελοποννήσου στους παραγωγούς για τους ψεκασμούς της καστανιάς.
Να επισημάνουμε ότι ο Δήμος είχε προγραμματίσει ημερίδα για την καστανιά, με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες αλλά λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας αναβλήθηκε. Με την πρώτη ευκαιρία θα διοργανωθεί η εν λόγω ημερίδα και θα συζητηθεί το θέμα εφαρμογής μιας νέας μεθόδου καταπολέμησης της μελάνωσης της καστανιάς.

 

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia