Απριλίου 29, 2020

Βόρεια Κυνουρία: Πρόστιμο σε όσους δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους

Με στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας και υγείας στο Δήμο μας και ενόψει της θερινής περιόδου, παρακαλούμε για την συνεργασία σας και την  πιστή εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3852/2010 στον τομέα της καθαριότητας οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων.

Σύμφωνα με τα  άρθρα 27 και 28 του κανονισμού καθαριότητας, οι  ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων οφείλουν να διατηρούν τα ακίνητά τους πάντοτε καθαρά, ακόμη και όταν τρίτοι παρανόμως εναποθέτουν εντός αυτών απορρίμματα.

Επίσης οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα (κλάδεμα, κούρεμα, κλαδιών και φυτών που εξέχουν της ιδιοκτησίας τους) για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων έμπροσθεν της ιδιοκτησίας τους.

Οι ανωτέρω οφείλουν, τέλος, να προβαίνουν σε τακτική καθαριότητα και αποψίλωση της αυτοφυούς βλάστησης εντός αυτών για λόγους πυροπροστασίας.   

Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω διατάξεων, ο Δήμος προβαίνει στην αποκατάστασή της και καταλογίζει όλες τις σχετικές δαπάνες σε βάρος των υπευθύνων.

Επιπλέον σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του   χώρου  και  υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Το πλήρες κείμενο του κανονισμού καθαριότητας μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδικτυακό τόπο https://diavgeia.gov.gr/decision/view/45ΟΗΩ9Ψ-ΩΚ1.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia