Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς στην Ανω Κυνουρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σοβαρό πρόβλημα της αντιμετώπισης της σφήκας της καστανιάς, που πλήττει δάση με καστανιές σε περιοχές της Αρκαδίας, όπως στην Ανω Κυνουρία, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και του δημάρχου Ανω Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη, συζητήθηκε η εξέλιξη της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) στην αντιμετώπιση του εν λόγω εντόμου, με οικολογικά μέσα.

Με το κόστος να καλύπτεται από την Περιφέρεια, θα εξεταστεί η εφαρμογή και στην ευρύτερη περιοχή της μεθόδου που υποδεικνύει το ΜΦΙ, με την απελευθέρωση δηλαδή φυσικών εχθρών του συγκεκριμένου εντόμου, καθώς η μέχρι τώρα εφαρμογή της έχει δείξει καλά αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο