Φεβρουαρίου 12, 2020

Σεμινάριο στο Άστρος για τη γευσιγνωσία του ελαιολάδου (video - pics)

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Γευσιγνωσία Ελαιολάδου & Ορθές Πρακτικές Διαχείρισης του”, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμης «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν στην κάμερα του pna.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής λέγοντας πως το Επιμελητήριο θα στηρίξει τέτοιες δράσεις σε όλο το νομό, υποστηρίζοντας την τοπική παραγωγή. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης όπου καλωσόρισε το Επιμελητήριο στην Βόρεια Κυνουρία και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου προκειμένου να ωφεληθούν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Τέλος ο κ. Γιώργος Κουτέλας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς τόνισε πως χρειάζεται οργάνωση των παραγωγών και πιστοποίηση του ελαιόλαδου.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου ήταν:

  • Παρουσίαση γενικών αρχών γευσιγνωσίας βάση του διεθνούς προτύπου.
  • Σε ποια στάδια διαχείρισης του ελαιόκαρπου και του ελαιολάδου παρουσιάζονται τα οργανοληπτικά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουμε.
  • Γευστική δοκιμή σε δείγματα ποικιλιών της Πελοποννήσου και σύγκριση  με δείγματα  Ελαιολάδου παραγωγών ( βασικά ελαττώματα και διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου).
  • Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και τα προβλήματα στις διεθνείς αγορές για τις απαιτήσεις που έχουν οι αρμόδιοι φορείς καταναλωτών στο εξωτερικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:15

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia