Εορτασμός επετείου της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mε ξεχωριστή λαμπρότητα το Άστρος τίμησε σήμερα την 196η επέτειο της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnanea%2Fvideos%2F2204137066514490%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

196 χρόνια από τότε που οι εκπρόσωποι του νεοσύστατου ελληνικού κράτους συνήλθαν στο Άστρος και διαμόρφωσαν τον καταστατικό χάρτη, το σύνταγμα που χαρακτηρίστηκε ως ΄΄ εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή του με φιλελεύθερες και δημοκρατικές διατάξεις που εξασφάλιζαν τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη΄΄

296 n 1

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επίσημος εορτασμός της επετείου έγινε στις 14 Απριλίου 1900 ενώ με διάταγμα του 1955 η επέτειος της; Β εθνοσυνέλευσης καθιερώθηκε ως εθνική, τοπική , εορτή .

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία , κατάθεση στεφανιών , εκφώνηση του πανηγυρικού ενώ ακολούθησε παρέλαση σχολείων αλλά και παραδοσιακών συλλόγων της Κυνουρίας.

Το διήμερο πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο βράδυ με φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ενώ απόψε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα τιμήσει τη μνήμη και την προσφορά του ευεργέτη Δημ. Καρυτσιώτη, με εκδήλωση στο ίδρυμα Ζαφείρη.

Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΟΕΒΕ Αρκαδίας: Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες

Η ΟΕΒΕ Αρκαδίας διοργανώνει “Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στον Δήμο Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας

Ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Άστρους ανακοινώνει ότι θα γίνει διακοπή ρεύματος,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο