Ο Γιώργος Καμπύλης υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει και επίσημα ο Γιώργος Καμπύλης, ως επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής».

Ακολουθεί το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής» και η δήλωση υποψηφιότητας του Γιώργου Καμπύλη

«Η ελληνική κοινωνία αναζητά τον τρόπο να αφήσει πίσω της την κρίση που την ταλαιπώρησε για μια πολύ δύσκολη δεκαετία. Μια κρίση που είχε βαρύ τίμημα για την κοινωνία, αλλά και για κάθε ένα νοικοκυριό ξεχωριστά.

Σήμερα θέλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά. Να αλλάξουμε την πορεία της χώρας μας, να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας, να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας και τις δουλειές μας.

Να ξεπεράσουμε τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ. Να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας, ένα νέο τρόπο ανάπτυξης, που θα μας οδηγήσει στο αύριο που θέλουμε. Είναι η ώρα να βρούμε νέους τρόπους να πορευτούμε, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης» και την εφαρμογή της απλής αναλογικής η λειτουργία των Δήμων μπαίνει σε μια νέα τροχιά.

Οι Δημοτικές Αρχές που θα διοικήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 καλούνται να λειτουργήσουν διαφορετικά από ότι οι μέχρι τώρα Δημοτικές Αρχές. Καλούνται να λειτουργήσουν συναινετικά, συνεργατικά και μάλιστα στην πράξη και όχι στα λόγια.

Με απόψεις συγκλίνουσες που απαντούν και βρίσκουν λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αφήνοντας πίσω πρακτικές που οι αποφάσεις παίρνονταν πίσω από κλειστές πόρτες από μια ολιγομελή παρέα του Δημάρχου.

Οι νέες δημοτικές αρχές που θα αναδειχθούν, καλούνται να αναδείξουν τα θέματα και τις προτεραιότητες ενός σχεδίου ανάπτυξης ευρείας αποδοχής, με στόχο την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η εποχή απαιτεί συναίνεση, συμμετοχή και διάλογο με ανθρώπους που ξέρουν να ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις.

Έχει αποδειχθεί άλλωστε με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι δεν αρκεί η δόλια υποκρισία των δήθεν υπερκομματικών και ανεξάρτητων αλλά χρειάζεται η αξία της ειλικρίνειας για συνεργασία.

Οι προκλήσεις της εποχής μας μέσα στις δυσμενείς συνθήκες που έχει διαμορφώσει το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, απαιτούν συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών, θεσμικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Όλων εκείνων των δυνάμεων που εκφράζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, διεκδικώντας δικαιώματα που μας ανήκουν, προτείνοντας ιδέες και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα του τόπου μας.

Στόχος είναι η κινητοποίηση όλων των δραστήριων και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου όχι για να ασκήσουμε κριτική αλλά για να σχεδιάσουμε μαζί το αύριο.

Σε αυτή την πορεία δεν μπορεί να λείψει κανείς, δεν περισσεύει κανείς και φυσικά πάνω από όλα δεν μπορεί να λείπουν οι νέοι μας. Το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας που το προσκαλούμε ξεχωριστά να δώσει μια ευκαιρία στον τόπο συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά και συμβάλλοντας με τη δημιουργική τους σκέψη και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Εμείς κρατάμε τα θετικά του παρελθόντος και δουλεύουμε για το αύριο. Ερχόμαστε για να ενώσουμε και να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις, να προτείνουμε και όχι να αρκεστούμε στην κριτική του παρελθόντος.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2019 πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά χαράσσοντας μια νέα πορεία. Μια νέα πορεία που θα μας οδηγήσει στο μέλλον και την ανάπτυξη.

Στην εποχή και στις συνθήκες που ανοίγονται μπροστά μας οι Δημοτικές Αρχές και ο Δήμαρχος δεν μπορεί να έχουν το ρόλο ενός απλού διαχειριστή, ενός απλού παρόχου υπηρεσιών. Ο τόπος και η κοινωνία αξιώνουν Δημοτικές Αρχές με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αξιώνουν Δήμαρχο ενωτικό, πρωτοπόρο και ηγέτη.

Κινητήρια δύναμή μας είναι ο ίδιος ο τόπος μας και οι συγκλονιστικές του φυσικές δυνατότητες, οι αρετές και οι ικανότητες των συμπατριωτών μας.

Όραμά μας είναι να αναδείξουμε την πολιτισμική, πολιτιστική, ιστορική, οικονομική και περιβαλλοντική ταυτότητά μας. Ο Δήμος μας να αναπτυχθεί και να προχωρήσει δυναμικά μπροστά αξιοποιώντας όλα τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τόπου. Όραμά μας είναι η ανάδειξη της Βόρειας Κυνουρίας σε Δήμο-πρότυπο για όλη την Πελοπόννησο.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη κοινωνική, οικονομική και προσωπική. Ουσιαστική ανάπτυξη που θα έχει αντίκτυπο σε κάθε γωνιά του Δήμου, με καλύτερη ποιότητα ζωής, υγιείς επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας, ασφάλεια και ευημερία για όλους.

Μετά από δύο δεκαετίες λειτουργίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας πρέπει επιτέλους να τον δούμε ενιαία, να αναδείξουμε την ταυτότητά του και τα πλεονεκτήματά του πέρα από αναχρονιστικούς τοπικισμούς, άγονες αντιπαραθέσεις και προσωπικού χαρακτήρα φιλονικίες, βαρίδια που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε ενωμένοι στο μέλλον.

Μόνο αφού αναδείξουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα ως ενιαίος Δήμος μπορούμε να προχωρήσουμε και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των ημερών μας.

Το μέλλον για τη Βόρεια Κυνουρία πρέπει και μπορεί να περνάει μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών δράσεων που θα αποτελέσουν και τον πυρήνα βασικών προτεραιοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Υποστήριξη με ενισχυτικές δομές της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματιών.

  • Προσέλκυση νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ώστε να αυξήσουμε την απασχόληση του εργατικού δυναμικού κρατώντας τη νέα γενιά στον τόπο μας.

  • Ανάδειξη της περιοχής μας ως τουριστικού προορισμού με την αξιοποίηση όλων των μορφών τουρισμού.

  • Προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

  • Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της ποιότητας ζωής. Με αλληλεγγύη σε όσους τη χρειάζονται, στηρίζουμε την κοινωνία, διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή.

  • Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της Βόρειας Κυνουρίας, με έναν Δήμο που στέκεται δίπλα τους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους

  • Αποτελεσματικότερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, διαφάνεια και εξορθολογισμό της λειτουργίας των Δημοτικών υπηρεσιών, ώστε ο δημότης να εξυπηρετείται άμεσα.

  • Καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, διαχείριση των στερεών αποβλήτων χωρίς οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση για τον Δήμο

  • Προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ενίσχυση των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας.

  • Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας και της λαμπρής ιστορίας μας.

  • Δημιουργία νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, λειτουργία γραφείου υποστήριξης αθλητικών σωματείων.

Οι προτεραιότητες αυτές προτείνουμε να είναι η προγραμματική δέσμευση και κατεύθυνση υλοποίησής τους από τη νέα Δημοτική Αρχή. Οι προτεραιότητες αυτές όμως απαιτούν και μια νέα ηγεσία στο Δήμο. Απαιτούν νέους ανθρώπους, χωρίς βαρίδια, με καινοτόμες ιδέες, δυναμική στάση, όραμα και σχεδιασμό.

Στην πορεία μας αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι. Η αξίωση κονδυλίων από όλες τις  ενεργές πηγές χρηματοδότησης θα πρέπει να γίνεται στη βάση του προγράμματος που θα διαμορφώσουμε όλοι εμείς από κοινού. Στόχος μας είναι να διεκδικούμε οικονομική ενίσχυση στη βάση των προτεραιοτήτων και των αναγκών μας, ώστε να δημιουργήσουμε τις υποδομές και να θέσουμε τα θεμέλια που θα οδηγήσουν τον δήμο μας στην ανάπτυξη και θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής όλων μας.

Για εμάς είναι ζήτημα κομβικής σημασίας οι χρηματοδοτήσεις και οι αναθέσεις των έργων να τελούνται σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας. Έργα τα οποία εκτελούνται με σκιές και με γκρίζες συνεργασίες, μπορεί να ωφελούν κάποιους λίγους, αλλά μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσουν στην κοινωνία, όπως κακοτεχνίες, οικονομικές υπερβάσεις, πρόστιμα σε βάρος του Δήμου και επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Συγκροτούμε την «Πρωτοβουλία Αλλαγής», με μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες του δήμου να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας να συμμετέχουν στη Πρωτοβουλία Αλλαγής, να μοιραστούμε προτάσεις, ελπίδες, εμπειρίες και σχέδια. Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το πρόγραμμά μας για τη Νέα Δημοτική Αρχή. Να καθορίσουμε μαζί τις λύσεις που επιθυμούμε για τα προβλήματα του Δήμου μας. Να τον οδηγήσουμε σε μια νέα εποχή, εποχή ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής, για όλους εμάς και τις οικογένειες μας.

Να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά, σε ένα αισιόδοξο και φωτεινό μέλλον, για όλους τους Δημότες της Βόρειας Κυνουρίας.

Δεσμεύομαι προσωπικά από την θέση του επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής» και υποψηφίου Δημάρχου να ενώσω όλες τις δυνάμεις για έναν Δήμο βιώσιμο και ελκυστικό, έξυπνο, ανοικτό και αποτελεσματικό.

Με αλήθειες και έργα.

Με συνεργασία και συμμετοχή όλων μας.

Με επιχειρησιακό σχέδιο και καινοτόμες προτάσεις που θα επανεκκινήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή με όρους που θα έχουν άμεσα οφέλη στην ποιότητα ζωής όλων μας.

Για έναν ισχυρό Δήμο. Δημιουργικό και συνεργατικό. Ασφαλή και αυτάρκη.

Τον δικό μας Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Γιώργος Καμπύλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής»

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκα στις 7 Ιουλίου 1977. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Άστρους. Σπούδασα Κοινωνιολογία στην Αθήνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και ισπανικά. Υπηρέτησα τη θητεία μου στο Υγειονομικό σώμα ως έφεδρος Αξιωματικός.

Εργάζομαι στον Ο.Α.Ε.Δ Αρκαδίας – ΚΠΑ2 Τρίπολης, ως Διοικητικός υπάλληλος με τις ιδιότητες του Εργασιακού Συμβούλου Αναζητούντων Εργασία και του Εργασιακού Συμβούλου Εργοδοτών. Εξειδικεύομαι στη Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Έχω διατελέσει γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου. Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου  Άξιον Εστί Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας και εθελοντής αιμοδότης.

Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Παπακωνσταντίνου-Χουντή, φιλόλογο-ειδική παιδαγωγό και έχουμε ένα γιό.

Το 2010 οι συμπολίτες μου με εξέλεξαν Δημοτικό σύμβουλο, ενώ από το 2013 έως το 2014 διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου. Το 2014 εκλέχθηκα και πάλι Δημοτικός σύμβουλος, ενώ από το 2017 είμαι αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Από τον Ιανουάριο του 2017 έως σήμερα, είμαι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Γιώργος Καμπύλης

Υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Αλλαγής» 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο