Εύη Τατούλη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρυχθεί και η Κυνουρία

Την άμεση κήρυξη της Κυνουρίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή ζητεί η πολιτευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Εύη Τατούλη:

Από την πρώτη στιγμή της καταιγίδας στάθηκα δίπλα στους συμπατριώτες μου στην Κυνουρία που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ακραία φαινόμενα της φύσης. Λίγες ώρες μετά το μεγάλο ξέσπασμα του μεσογειακού κυκλώνα τα σημάδια και οι πληγές που άφησε πίσω του είναι πολλές. Το παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας, το οποίο σε πολλά σημεία του αντιμετωπίζει τη διάβρωση και τη φθορά, υπέστη σημαντικό πλήγμα: εκκινώντας από την παραλία του Λεωνιδίου στο ύψος του Λάκκου, στην παραλία Τυρού, αλλά και σε μήκος μίας ολόκληρης Ακτογραμμής από την Γλυφάδα,  τον Ατσίγγανο, το Παλιόχανο, επί της επαρχιακής οδού Παραλίου Άστρους-Άργους μέχρι και την περιοχή του Ξηροπηγάδου.

Η παραλία έχει πραγματικά εξαφανιστεί, αλλά και σε ορισμένα σημεία η επικινδυνότητα είναι «στο κόκκινο» με τα στηθαία να έχουν υποχωρήσει και το οδικό δίκτυο να έχει σχεδόν κοπεί.

Η ανάγκη άμεσης συγκρότησης μεικτών κλιμακίων αυτοψίας από τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι επιτακτική, προκειμένου τάχιστα να ωριμάσουν  μελετητικά οι παρεμβάσεις και να χρηματοδοτηθούν, ει δυνατόν, από τους πόρους που θα ζητηθούν για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων της έκτακτης ανάγκης.

Εύη Τατούλη,

Πολιτευτής Αρκαδίας ΝΔ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο