ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος Β. Κυνουρίας«Κρόνιο Πέρασμα»: Δρομικό διήμερο στα χωριά του Πάρνωνα (pics)

«Κρόνιο Πέρασμα»: Δρομικό διήμερο στα χωριά του Πάρνωνα (pics)

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας και η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής, διοργανώσαν για 5η συνεχή χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών».

  Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, από ώρα 10:00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!

Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερμάτισε στον Άγιο Πέτρο, ενώ η συνολική του διάρκεια ήταν μέχρι τις 20:30 μ.μ.

Συμπληρωματικά την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και ένας 2ος παράλληλος αγώνας, με το όνομα «Δρόμοι του Πάρνωνα» ή «Ημικρόνιον Πέρασμα», συνολικής απόστασης 37,5 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό στον Άγιο Πέτρο 

{gallery}kronion_perasma2018{/gallery}

Μετάβαση στο περιεχόμενο