Δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος απαντά Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας k.Μαντάς

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Μαντάς, αναφέρει σε έγγραφη ανακοίνωσή του: «Σε άρθρο της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα στις 13\8\2015 αναφέρθηκε το όνομα μου ως υπογράφων το κείμενο με το οποίο διαφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιούνται από την κυβερνητική επιλογή της ψήφισης του νέου μνημονίου.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρομαι εκτός απο το ονοματεπώνυμο μου, με τα εξής επιπλέον χαρακτηριστικά: «Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, προερχόμενος από το παλιό ΠΑΣΟΚ».
Με αυτη την επιστολή μου, επιθυμώ τρία πράγματα:
1. Καταρχην να ξεκαθαρίσω σε όλους, οτι το δημοσίευμα είναι ψευδές, εσφαλμένο και οτι απαιτώ τουλαχιστον την ηθική αποκατάσταση μου απο τους συντάκτες του.
2. Ακόμα θέλω να περιγράψω την πολιτική μου θέση γύρω απο το περιεχόμενο του κειμένου. Θεωρώ ότι έχω αυτή την υποχρέωση τόσο ως ενεργός πολίτης, οσο και ως εμπλεκόμενος στο θέμα, έστω και με αυτον τον τροπο.
Για εμένα δεν υπήρξε ποτέ τα τελευταία πέντε χρόνια πολιτική διαφοροποίηση ανάμεσα σε μνημόνιο και αντιμνημονιο. Η επίκληση των μνημονιων, το σκίσιμο, το ράψιμο και οι επαναλαμβανόμενες αυτοδιαψευσεις των επίδοξων πολιτικών που θα τα καταργούσαν αλλά το ξεχνούσαν την άλλη ημέρα των εκλογών, ήταν για εμένα πολιτικές υποκρισίας και παρακμής. Και αυτό , γιατί εκφράζονταν απο ανθρώπους και πολιτικές δυνάμεις που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα μας σε αυτη τη δεινή οικονομικη θέση, είτε απο τη θέση της κυβέρνησης ειτε από τη θέση της αντιπολίτευσης είτε από τη θεση του «κοινωνικού εταίρου» (βλέπε συνδικαλιστικές), εσκισαν δύο φορές ήδη τα μνημόνια. Δεν θα ήταν λοιπόν λογικό να ταυτίζομαι με αποψεις περι τρίτου σκισιματος με πιθανώς αποδεκτή την εξοδο της χώρας απο τη ζώνη του ευρώ.
Είναι ξεκαθαρη η άποψη μου για την πολιτική που πρέπει να ασκήσει η χώρα σήμερα. Η ιστορία πρέπει να διδάσκει. Πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε χωρίς παρωπίδες τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν στην σημερινή οικονομική και πολιτική ένδεια. Και στη συνέχεια, χωρίς εξαρτήσεις να εφαρμόσουμε πολιτικές που να στηρίζονται σε δυο και μόνο κανόνες: την κοινή λογική και την αποδεδειγμένη διαφάνεια στην δημόσια λειτουργία. Η παρακάτω παρατήρηση δεν ειναι δική μου, αλλά την πιστεύω και την ενστερνιζομαι απόλυτα, γι αυτό και την αναφέρω αυτούσια: H πολιτική σήμερα έχει να αντιμετωπίσει τρεις προκλήσεις (3 ΠΩΣ). Πως θα γίνει γρήγορα η προσαρμογή . Πως θα είναι λιγότερη οδυνηρή στο μεσοδιάστημα και Πως η νέα δομή της οικονομίας θα έχει υψηλή παραγωγικότητα. Όλα αυτά τα ζητήματα είναι Θεμελιώδη για τη ζωή των Ελλήνων, για τη φτώχεια, την ανεργία, για το μέλλον των παιδιών και τις συντάξεις των μεγάλων και είναι τόσο Εξοργιστικό πόσο λίγο εμφανίζονται στο Δημόσιο ΔΙΑΛΟΓΟ!
3. Τρίτον θα ηθελα να αναφερθώ στην αναφορά του δημοσιεύματος οτι προέρχομαι απο το χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ. Είναι μια περίεργη αναφορά που πραγματικά είχα αρκετά χρόνια να εισπραξω. Απο τότε ( το 2010) που αποτελεσα μίασμα, προδότη και εχθρό του ΠΑΣΟΚ, αφου δεν πειθάρχησα στις λογικές της κομματικοποίησης του Δήμου μου, με την πρώτη εμπλοκή μου στα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος. Τις δυο φορές που μέχρι σήμερα, ζήτησα και έλαβα την εμπιστοσυνη των συνδημοτων μου, το έκανα κόντρα στις επιλογές όλων των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενου και του ΠΑΣΟΚ. Δεν ημουν ποτέ μέχρι σήμερα ακόλουθος βουλευτών , δεν ήμουν ποτέ κομματάρχης. Εξάλλου, οσοι γνωρίζουν τα πράγματα απο πιο κοντά, θα μπορούσαν να βεβαιώσουν ότι η ενασχόληση μου με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, έγινε στα πλαίσια μια προσπάθειας ξεκαθαρίσματος του χώρου από τις καταδικασμένες από τότε, αλλά κυρίως σήμερα εξουσιαστικές πρακτικές του, που όχι μόνο δεν άσκησα ποτέ, αλλά διαχρονικά ήμουν έξω και απέναντι. Μάλιστα η προσπάθειά μου αυτή απέτυχε. Πολέμιος λοιπόν αυτού του παλαιού ΠΑΣΟΚ ήμουν και είμαι και με κανέναν τρόπο δεν προέρχομαι από αυτό.
Η αναφορά στο ΠΑΣΟΚ , ως στοιχείο οικογενειακής παράδοσης και γενική πολιτική άποψη του παρελθόντος, τότε που ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που εξέφραζε τον χώρο της κεντροαριστεράς μπορεί να έχει έννοια. Όμως η συσχέτιση του Δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας με το ΠΑΣΟΚ, που επιχειρήθηκε στο κείμενο, είναι ατυχής, λανθασμένη και δημιουργεί αντίθετες εντυπώσεις απο την πραγματικότητα.

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Δημαρχος Βόρειας Κυνουρίας.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την

Εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών σε Τρίπολη και Άστρος

Στις 30 Μαρτίου 2024, Σάββατο, ο Σύλλογός μας θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο