ΤΡΙΠΟΛΗ: Εγκρίθηκε η νέα κανονιστική – Πότε θα εφαρμοστεί…

Η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους συζητήθηκε ως πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους συζητήθηκε ως πρώτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ως Δημοτική Αρχή δεν κάναμε αφορισμούς. Είχαμε ανοίξει διάλογο για τη νέα κανονιστική και είχαμε συναντηθεί με όλους. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι σεβαστές. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Δείξαμε σαν Δήμος απίστευτη ανοχή για δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο ΦΕΚ για την πλατεία Πετρινού. Κανονικά πριν βγει το ΦΕΚ, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα τραπεζοκάθισμα στην Πετρινού, διότι θεωρούνταν ακόμα δρόμοι. Τώρα τελείωσε επιτέλους αυτό το θέμα, ενώ συμπλήρωσε: Η πλατεία Πετρινού δεν είναι ορθογωνισμένη και κάποιοι αδικούνται. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν καταστηματάρχη. Αν κάναμε κάπου λάθος, θα τα δούμε όλα αφού εφαρμοστεί η νέα κανονιστική”.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ:

κ.Μανιάτης

Πήγαμε να δούμε τον κ.Δήμαρχο και δεν μας δέχτηκε. Μας είπε πως δεν θέλει να μας μιλήσει. Είμαστε επιχειρηματίες, πληρώνουμε στην ώρα μας, έχουμε επενδύσει και σας ζητάμε ένα πλαίσιο για τα επόμενα 20 χρόνια. Ερήμωσε ο πεζόδρομος. Είμαι τόσα χρόνια επιχειρηματίας και έχει αλλάξει 5 φορές η κανονιστική.

κ. Κυρίμης

Πρόσφατα η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση με την οποία δεν μου δίνατε χώρο απέναντι από το κατάστημά στην οδό Δημητρακοπούλου. Σκοπός είναι να πλήξετε κάποιες επιχειρήσεις, παρά να βοηθήσετε. Έχετε υπολογίσει πόσοι νέοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη και εντός τριών μηνών να έρθει  στο δημοτικό συμβούλιο πρότειναν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου. Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη και Τσιαμούλου, κάτι που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Για τη νέα κανονιστική θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή της.

Η νέα κανονιστική εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις Παυλή, Γιαννούλη και Νικολάου να ψηφίζουν υπερ.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου