Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος: Παρέμβαση για την αποφυγή εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης

Παρέμβαση για την αποφυγή εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης έκανε χθες ( 28/12/23 ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συμμαχίας" Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση για την αποφυγή εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης έκανε χθες ( 28/12/23 ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο επικεφαλής της “Πελοποννησιακής Συμμαχίας” Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Θέτοντας το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. τόνισε ότι μία ενδεχόμενη αδειοδότηση και λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα όχι μόνο στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις αλλά και στους κατοίκους της αρκαδικής πρωτεύουσας και των γειτονικών χωριών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης σε σχέση με άλλες ΒΙ.ΠΕ. που βρίσκονται.15 και 20 χλμ μακριά από τους αστικούς ιστούς των κοντινών τους πόλεων. Αυτό σημαίνει, είπε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ότι οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις προκύψουν από τη λειτουργία της εν λόγω μονάδας, θα επηρεάσουν άμεσα τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επενδύσεις των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Συγκεκριμένα είπε: ” Δεν θα πρέπει να θέσουμε σε κινδυνο το επενδυτικό πρόγραμμα των φαρμακοβιομηχανιών που επέλεξαν τη ΒΙΠΕ ΤΡίπολης για να εγκατασταθούν και οι οποίες εμέσως πλην σαφώς τονίζουν ότι θα διακόψουν κάθε επενδυτική δραστηριότητα αν αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. Αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που έχει άμεση  ανάγκη ο πληθυσμός της περιοχής”

Στο τέλος της παρέμβασής του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος τόνισε την παρουσία μελών της Διοίκησης του ΣΕΒΙΠΕΤ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Νίκο Τότση, ζήτησε να ψηφιστεί το ψήφισμα της Διοίκησης του ΣΕΒΙΠΕΤ από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και είπε στον Πρόεδρο του ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζο να δώσει το λόγο στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από το προεδρείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα είχε πάρει το λόγο ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” Πέτρος Τατούλης ο οποίος τόνισε και αυτός ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι θα πρέπει το ψήφισμα του ΣΕΒΙΠΕΤ να γίνει αποδεκτό από το Σώμα για να στηριχθεί το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων της ΒΙ ΠΕ Τρίπολης.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα του ΣΕΒΙΠΕΤ αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος εισηγήθηκε θετικά για το αίτημα του ΣΕΒΙΠΕΤ τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να σταθεί δίπλα στο σύνολο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης αφού αυτές διαβλέπουν αρνητικές επιπτώσεις με τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας.

Στο τέλος της διαδικασίας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ψήφισε ομόφωνα υπέρ του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΙΠΕΤ και είπε ένα δυνατό ΟΧΙ στη λειτουργία μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κάτι που άκουσαν με μεγάλη ικανοποίηση όλα τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης αλλά και το σύνολο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Η ομόφωνη απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου που λέει ΟΧΙ στο βιοαέριο έρχεται μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που είχε πάρει την ίδια ομόφωνη απόφαση πριν από λίγες εβδομάδες.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:33

«Επιστροφή»: Έκθεση ζωγραφικής από τον Χρήστο Δαμιανό

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο εικαστικός Χρήστος Δαμιανός προσκαλούν...

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος – Παραχωρούνται στον Δήμο το Παλαιό Νοσοκομείο Πύλου και το ακίνητο στις «Σπηλιές»

Μετά από μια επίπονη, συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια αρκετών μηνών, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πόλη της Πύλου και την τοπική κοινωνία.

Πετρούνιας, Καραλής, Πρεβολαράκη και Δράκου στηρίζουν την πρόταση της ΕΟΕ για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών στο ΟΑΚΑ

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος παρουσίασε στην εκδήλωση της μεταβίβασης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά από το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο, την πρόταση της ΕΟΕ για δημιουργία ξενώνων στο ΟΑΚΑ για τους αθλητές.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της ως Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη στην Στρατηγούλα Σακελλαρίου για την εκλογή της