Ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) έχει αρχίσει από την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου 2023 η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2023-2024.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους. Για πρώτη φορά οι ωφελούμενοι είναι τα ίδια τα παιδιά και εντάσσονται στο ίδιο πρόγραμμα και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2022).

Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά συμμετοχής αναφέρονται στην πρόσκληση του νέου Προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (πρώην “Εναρμόνιση”) της ΕΕΤΑΑ.

Ο Δήμος Τρίπολης συμμετέχει στο πρόγραμμα λειτουργώντας Δομές ΚΔΑΠ :

  1. 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Αγ. Τρύφωνος 18, με ωράριο λειτουργίας 16:15-20:15,

  2. 7Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Αταλάντης 41, με ωράριο λειτουργίας 16:15-20:15,

  3. ΚΔΑΠ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, Δ.Δ. Μηλιά-Μαντινείας, με ωράριο λειτουργίας 13:30-20:30,

με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών που επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες τις πρωινές ώρες (SUMMER CAMP 2024). (Διάρκεια προγράμματος 1-9-2023 έως 31-7-2024)

4. ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Φιλελλήνων 22-Τρίπολη, με ωράριο λειτουργίας σε δύο βάρδιες : 8.30 π.μ.- 12:30μ.μ. και 12:30μ.μ. – 20.30 με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των ατόμων με Αναπηρία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την κοινωνική τους ένταξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την στήριξη των οικογενειών τους.

Ο Δήμος Τρίπολης, επιδιώκοντας την άμεση εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των συνδημοτών μας που επιθυμούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τα ΚΔΑΠ και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. του Δήμου, καλεί τους ενδιαφερόμενους στις 29 και 30 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης, 1ος όροφος) και ώρες 09:30 π.μ.-19:30, προκειμένου να τους παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με την συμπλήρωση και υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6948117246 & 2713 600 480, 610 433.

Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης

Δημήτριος Μακαρούνης

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα για τη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης

Η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης παρουσιάζει το αστυνομικό δράμα του Τζον Πρίσλεϊ, "Ο Επιθεωρητής Έρχεται", στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Ένα εορταστικό δείπνο μετατρέπεται σε πεδίο ανάκρισης, όταν ένας αινιγματικός επιθεωρητής εισβάλλει για να αποκαλύψει τα ένοχα μυστικά μιας ισχυρής οικογένειας. Μια παράσταση-καθρέφτης για την κοινωνική υποκρισία και τη συλλογική ευθύνη, που θα ανεβαίνει στην Τρίπολη έως τις 3 Μαΐου.

Αγώνες Δρόμου: Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δ. Στριφτόμπολας) – Στριφτομπόλια 2026 Drone

Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βαδίσματος 10km, 5km και 1000m με τίτλο: "Η Μάχη στο Λεβίδι 14-04-1821 (Αναγνώστης Δημήτριος Στριφτόμπολας)" – Στριφτομπόλια 2026

4ο Messinia Forum | Δημήτρης Πτωχός: Πελοπόννησος 12 μήνες τον χρόνο, με ταυτότητα και αξία

«Η Πελοπόννησος αλλάζει. Και αλλάζει με σχέδιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από το βήμα του 4ου Messinia Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με κεντρικό θέμα «Μεσσηνία 365 – Πέρα από τα όρια, χτίζοντας δεξιότητες για το μέλλον». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στον χαιρετισμό του αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε με τη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ