Δήμος Τρίπολης | Εξερευνώντας το Πρόγραμμα GreenY – Μια αξιοσημείωτη διακρατική συνάντηση στο Paestum της Ιταλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Δήμος Τρίπολης με εκπρόσωπο την κυρία Ρούσου Ιωάννα συμμετείχε από τις 14 έως 19 Μαΐου, στη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος GreenY Project, μιας συλλογικής πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, την Ελλάδα, το Μεξικό και την Ινδία.

Στόχος του GreenY Project είναι η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς. Το Πρόγραμμα GreenY χρησίμευσε ως καταλύτης για τη δημιουργία ουσιαστικών συνδέσεων και την ενίσχυση της αίσθησης ενότητας μεταξύ των διαφορετικών ομάδων. Ήταν μια απόδειξη της δύναμης της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη γραφική πόλη Paestum της Ιταλίας, και περιείχε ποικίλο φάσμα δραστηριοτήτων και συζητήσεων. Η συνάντηση ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι καινοτομίας, βιωσιμότητας και διεθνούς συνεργασίας. Οι ομάδες δημιούργησαν προτάσεις Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (MVP) από κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας τις αρχές της Μεθοδολογίας Lean Startup, εντόπισαν τις ανάγκες της αγοράς και δημιούργησαν προφίλ πιθανών πελατών.

Γενικότερα η πράσινη γυναικεία επιχειρηματικότητα παίζει ζωτικό ρόλο στις τοπικές κοινότητες όπως και στην Τρίπολη. Λειτουργεί ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι γυναίκες επιχειρηματίες δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης στις κοινότητές τους. Ξεκινώντας και επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις τους, δημιουργούν προοπτικές απασχόλησης για άλλα άτομα, ιδιαίτερα για γυναίκες, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική οικονομική ανάπτυξη. Μοιράζοντας την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους, οι γυναίκες επιχειρηματίες δίνουν τη δυνατότητα σε άλλους επίδοξους επιχειρηματίες να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες, επιχειρηματική οξυδέρκεια και περιβαλλοντική συνείδηση.

Αυτή η μεταφορά γνώσης ενισχύει το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα και προωθεί μια κουλτούρα καινοτομίας και βιωσιμότητας. Επιπλέον, οι προσπάθειές τους για τη διατήρηση και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και αδιάβλητης κοινότητας που μπορεί να προσαρμοστεί στις προκλήσεις και τις αλλαγές.

Συμπερασματικά, η πράσινη γυναικεία επιχειρηματικότητα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην Τρίπολη και σε παρόμοιες τοπικές κοινότητες οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, προάγοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον κοινωνικό και πολιτιστικό μετασχηματισμό.

 grenny

greenny2

greenny3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη, χθες (20.5.2024) το απόγευμα, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς...

Εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Γεωργία με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DigiAgriFood διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακός...

Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024,...

Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

Ξεκινά το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου στην Καλαμάτα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο