«Τρίπολη. Ενωμένοι Μπροστά», η νέα Δημοτική Παράταξη με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Σμυρνιώτη

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης «Τρίπολη. Ενωμένοι Μπροστά» από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη την Παρασκευή 7 Απριλίου στον ιστορικό χώρο του «Μεγάλου Καφενείου». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης «Τρίπολη. Ενωμένοι Μπροστά» από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη την Παρασκευή 7 Απριλίου στον ιστορικό χώρο του «Μεγάλου Καφενείου». 

[iframe width=”942″ height=”530″ src=”https://www.youtube.com/embed/j0de1kcTezY” title=”ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Στην ομιλία του ο κ. Σμυρνιώτης περιέγραψε το στίγμα της νέας δημοτικής παράταξης το οποίο είναι υπερκομματικό τονίζοντας ότι: «Η ιστορία μας όρισε να κοιτάζουμε και να προχωρούμε Ενωμένοι Μπροστά. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πρόσωπα από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες. Αφήνουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και κοιτάζουμε ενωμένοι μπροστά, το αύριο του τόπου μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πρόσωπα που στο παρελθόν βρεθήκαμε σε διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις και προχωράμε ενωμένοι συνθέτοντας γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες. Καλούμε τις νέες και τους νέους να καταθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον Δήμο που θέλουν και ονειρεύονται. Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο αξιοσύνης και ανανέωσης για την Τρίπολη. Επιλέγουμε τους άξιους, γιατί η επόμενη μέρα απαιτεί πολλή δουλειά, ολοκληρωμένο σχέδιο, τεχνοκρατική προσέγγιση. Επιλέγο»

Θέτοντας τους στόχους της επόμενης ημέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης επεσήμανε ότι: «Εμείς θέλουμε μια Τρίπολη εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και αυτοπεποίθηση. Όχι μια Τρίπολη που θα «πανηγυρίζει» για απολύτως αυτονόητες παρεμβάσεις. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τον κ. Τζιούμη.». 

Συνεχίζοντας ο κ. Σμυρνιώτης ανέλυσε τους βασικούς άξονες της ανάπτυξης του Δήμου η οποία θα στηριχθεί:

  • Στην τουριστική ανάπτυξη, με δράσεις προβολής της Τρίπολης και την ανάδειξη της ξεχωριστής της ταυτότητας με την πραγματοποίηση έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου. 
  • Στην παραγωγή και κυρίως στην διάθεση των εξαιρετικής ποιότητας  προϊόντων του πρωτογενούς τομέα τα οποία πρέπει να αποκτήσουν – όλα – τίτλους ονομασίας προέλευσης.
  • Στην αξιοποίηση της Γεωγραφικής  θέσης με την ανάπτυξη διαμετακομιστικού κέντρου στην Ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης κατοχυρώνοντας έναν κομβικό ρόλο στα δίκτυα διανομής.
  • Στην αξιοποίηση  του Ρόλου της Τρίπολης ως Διοικητικού Κέντρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε ο τριτογενής τομέας να κυριαρχήσει τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Στην επιδίωξη διαπεριφερειακών χωροταξικών παρεμβάσεων,  προκειμένου το αγροτικό, βιομηχανικό και τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας να αποκτήσει  εξωστρέφεια  σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Καταλήγοντας ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι: «Κάθε Τριπολίτης θα ωφεληθεί από τη νέα εποχή δημιουργίας που θα ξεκινήσει στην Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή. θα τα διεκδικήσουμε. 

Θα διεκδικήσουμε εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλά και θα τα μετατρέψουμε με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε μετρήσιμο έργο.

Γιατί θα είμαστε μια παράταξη διεκδίκησης όσων αξίζει ο τόπος μας. 

Αλλά και σύγκρουσης αν χρειαστεί με οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο σε όσα αξίζουμε.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Μανώλης Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος, o Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Νικόλαος Κωστόπουλος, το μέλος της ΠΕ της ΝΔ Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο πρώην Υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κορυθίου Γιώργος Καρλής, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Αθανασιάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών Ανδρέας Σύριος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογυιός, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής,  ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρίπολης Γεώργιος Κούβελας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Γιάννης Γαληνός, ο Αντιπρόεδρος της ΤΑΠΤΟΚ «ΑΡΚΑΔΙΑ 2000» Παναγιώτης Καμπισιούλης και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Βασίλης Σαλάκος, ο Προέδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Αρκαδίας Κώστας Μακρόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Βάλια Μαυραειδοπούλου, ο Προέδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας  Μάκης Πετρόπουλος, , οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Μπεντεβής και ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, η Γεν. Γραμματέας του Εμπρικού Συλλόγου Τρίπολης Άννα Γαβρήλου, ο πρώην Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας Μιχάλης Ορφανόπουλος, ο πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Παναγιώτης Κολλιόπουλος, οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Καπόγιαννης και Στέλιος Λυμπεράκης, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Ιωάννης Αγγελάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ» Δημήτρης Κοσκινάς, Δημήτρης Τασιγιαννάκης, Χριστίνα Ζαμπαθά, Σταύρος Κουκάκης, Αγαμέμνων Μπουρτσουκλής, Ιωάννης Σαμπράκος, Ευάγγελος Νικήτας, Παναγιώτης Κοσκινάς, Στυλιανός Λουμπαρδιάς, Κωνσταντίνος Τρίκολας, Ιωάννης Παρασκευόπουλος και Βασίλης Ψυχογυιός,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Παυλή «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά»  Σωτήρης Παπαδημητρίου  και Γιώργος Καρώνης , ο επικεφαλής της Παράταξης «Τρίπολη- Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζαχαρίας Τσαμούλος, Ιμπραχήμ Φαχούρι και Χαράλαμπος Σταμάτης,  οι πρώην Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Ταλούμης, Αναστάσιος Κακλαμάνος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Σταματόπουλος, Μαρία Εικοσιδέκα, Γιώργος Κάρλος, Πέτρος Καλτεζιώτης, Ρούλα Συνοδινού, Ηλίας Κάμαρη, Θεόδωρος Παλιογιάννης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αθανάσιος Γκόφης και Σπύρος Δημόπουλος, πολλοί νυν και πρώην πρόεδροι και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης, δημοτικοί σύμβουλοι από Δήμους της Αρκαδίας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

smi

smi2

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στρατηγική επιτάχυνσης έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Έγκριση απαλλοτριώσεων για Παρακάμψεις Άστρους και Χαροκοπιού

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία με ξεκάθαρο αναπτυξιακό και στρατηγικό χαρακτήρα προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς με αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τις απαλλοτριώσεις δύο μεγάλων οδικών έργων, μέσω του ΠΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου 2026-2030. Πρόκειται για μια διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού και υλοποίησης έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δίνει έμφαση στην

Δημόσιοι Διαγωνισμοί

Ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός άνω των ορίων, για την προμήθεια «Πετρελαίου Κίνησης» 25035_ΠΕΡΙΛΗΨΗΛήψη 25350__CE_95_CE_A0_CE_99_CE_9C_CE_95_CE_9B_CE_97_CE_A4_CE_97_CE_A1_CE_99_CE_91Λήψη Διενέργεια Δημόσια Διαβούλευσης για την προμήθεια τριάντα (30) Λεωφορείων ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ 30 ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝΛήψη Ανανέωση Σύμβασης Συντήρησης Μηχανημάτων Αιμοκάθαρσης Τεχνητού Νεφρού ΑΔ_51 ΨΑΙ56-Λ57 26PROC019065174Λήψη

Γιάννης Τρουπής: Η ένταξη νέων επιστημόνων στην τοπική αγορά εργασίας δίνει νέα πνοή στο Αρκαδικό Επιχειρείν. Ενεργή στήριξη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη 2η Ημέρα...

«Οι Ημέρες Καριέρας αποτελούν μια πρόκληση να αποδείξουμε ότι είμαστε σε διαρκή κινητικότητα και ότι δημιουργούμε συνθήκες εργασίας με προοπτική για την τοπική μας οικονομία». Με αυτό το σαφές μήνυμα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, χαιρέτισε τις εργασίες της 2ης Ημέρας Καριέρας με τίτλο «Δρόμοι Καριέρας», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαΐου

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Τρίπολης σας ενημερώνει ότι κατόπιν συνεννόησης με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, οι επετειακές εκδηλώσεις για την 205η επέτειο από τη συγκρότηση της Πελοποννησιακής Γερουσίας δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 31 Μαΐου 2026, όπως καθιερωμένα τελούνται, λόγω των εν εξελίξει εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας. Ζητούμε την κατανόησή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ