Δήμος Τρίπολης: Nέα δομή για τους ηλικιωμένους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην υπογραφή σύμβασης χρησιδανείου προχώρησαν, την Τρίτη (28/3/2023), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχαήλ Στασινόπουλος – Βιοχάλκο», κυρία Αλεξάνδρα Στασινοπούλου.

Η σύμβαση αφορά τη χρήση του ακινήτου στο Στάδιο Τεγέας (εκεί που στεγαζόταν το Δημαρχείο Τεγέας), προκειμένου το Κοινωφελές Ίδρυμα να στεγάσει και να λειτουργήσει Πρότυπο Κέντρο Υγιούς Γήρανσης Αρκαδίας.

Το Κέντρο θα έχει κύριο στόχο την υποστήριξη της υγιούς και ενεργούς γήρανσης και την ανάδειξη της ανάγκης κατανόησης των κοινωνικών αναγκών ηλικιωμένων, δια της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της έρευνας, με πρότυπες δράσεις και νέες τεχνολογίες.

Η διάρκεια του χρησιδανείου θα ανανεώνεται αυτοδικαίως ανά πενταετία. Το κόστος αναβάθμισης του κτιρίου και των λειτουργικών δαπανών αναλαμβάνει το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα, διότι με την υπογραφή αυτή, μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί μια νέα δομή ενημέρωσης, εκπαίδευσης και έρευνας για την Άνοια στην περιοχή μας.

Η συνεργασία μας με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μιχαήλ Στασινόπουλος – Βιοχάλκο» είναι εξαιρετική. Το Ίδρυμα επιδεικνύει μία σπουδαία και πολύπλευρη προσφορά στην Τεγέα και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που είναι κοινά αποδεκτό.

Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και για το λόγο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Αλεξάνδρα Στασινοπούλου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο