Γιάννης Τρουπής: «Κομβική η στιγμή για την Αρκαδία η έναυση του Φυσικού Αερίου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ανάμματος της φλόγας του φυσικού αερίου στην Τρίπολη, με την οποία σηματοδοτείται η έναρξη τροφοδότησης της πόλης.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας  Σκρέκας, παρουσία προσωπικοτήτων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου άναψε τη φλόγα στο 2ο Λύκειο, το πρώτο δημοτικό κτίριο της Τρίπολης το οποίο θερμαίνεται με φυσικό αέριο. 

Ο σύμβουλος της εταιρείας “Hengas” κ. Νίκος Κουτσογιάννης στη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η Τρίπολη εισέρχεται σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και κάλεσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή να συνδιοργανώσουν ένα σεμινάριο για την ενημέρωση των μελών του.

Ο κ. Τρουπής, θετικά ανταποκρινόμενος στην πρόταση του κ. Κουτσογιάννη για τη συνδιοργάνωση σεμιναρίων, δήλωσε πως η ταχύτατη εξέλιξη της εργολαβίας του φυσικού αερίου στην Τρίπολη θα επιφέρει μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων που είναι και το ζητούμενο. 

Δεν παρέλειψε να τονίσει την επιτακτική ανάγκη για την επιπλέον μείωση τιμολογιακών βαρών, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, για τα ελαιοτριβεία και τα οινοποιεία καθώς τα ενεργειακά κόστη, ειδικά τον χειμώνα, είναι μεγάλα.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου κ. Γιάννη Τρουπή. 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάσαμε: «Blackwater I. Η πλημμύρα» από τον Michael McDowell

Κυριακή του Πάσχα 1919, Περδίδο, Αλαμπάμα Τέσσερις μέρες έχουν περάσει...

Σχολή προπονητών UEFA B΄ στην Τρίπολη

Η Τρίπολη στο επίκεντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου Η Τρίπολη μετατρέπεται σε κέντρο εκπαίδευσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Ε.Π.Σ. Αρκαδίας φιλοξενεί τη νέα σχολή προπονητών UEFA B. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναβάθμιση του τοπικού αθλητισμού, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα πιο σύγχρονα προπονητικά εργαλεία. Την εκπαίδευση έχουν αναλάβει δύο κορυφαία ονόματα, οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ Ιωάννης Γκίσης και Ιωάννης Ισπυρλίδης, διασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων. Στη σχολή συμμετέχουν προπονητές από όλη την Ελλάδα, με την αρκαδική παρουσία να είναι ιδιαίτερα έντονη, καθώς συμμετέχουν 9 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Αρκαδίας, Γιάννης Ηλιόπουλος. Η πρακτική άσκηση της σχολής πραγματοποιείται στο γήπεδο της Κάρτσοβας.

Δημήτρης Πτωχός: Ο πολιτισμός ενώνει, εμπνέει και ανοίγει δρόμους για το αύριο-Πρεμιέρα για το 13ο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Σε ένα σκηνικό μοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας, η Αρχαία Μεσσήνη άνοιξε και φέτος τις πύλες της στη νέα γενιά, φιλοξενώντας την πρεμιέρα του 13ου Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2026. Η έναρξη του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και θεατρικών ομάδων από την Ελλάδα και το

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβασία εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμήν της Παναγίας Χρυσαφίτισσας, πολιούχου της Μονεμβασίας, που τελέστηκε την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στον ομώνυμο Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, παρέστη ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτριο Πτωχό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναδεικνύοντας τη διαχρονική σημασία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ