Νίκος Τσιαμούλος: Συναίνεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόταση υπέρβασης από τον Νίκο Τσιαμούλο και την παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα».

Είναι μία πραγματικότητα πως, στις τοπικές κοινωνίες, απουσιάζει σε πολιτικό επίπεδο η επίτευξη συναίνεσης για τη διαχείριση μεγάλων προκλήσεων, κάτι που συναντάμε σε πολλούς τομείς, από την καθημερινότητα μέχρι την ανάπτυξη. Από την πραγματικότητα αυτή δεν εξαιρείται και ο Δήμος Τρίπολης. Αποτέλεσμα της απουσίας συναίνεσης είναι και οι συνεχιζόμενες αδυναμίες αντιμετώπισης μεγάλων προβλημάτων που χρονίζουν, ταλαιπωρώντας τους πολίτες και υπονομεύοντας το μέλλον του Δήμου.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, και καθώς τον ερχόμενο χρόνο είναι οι Δημοτικές εκλογές, η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», με επικεφαλής τον Νίκο Τσιαμούλο, καταθέτει δημόσια μια πρόταση υπέρβασης: Μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν την προεκλογική περίοδο, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, μέσα από μια συμπεριληπτική διαδικασία εκτίμησης και ανάλυσης, να συμφωνήσουν στο κύριο πλαίσιο προκλήσεων που θα αποτελεί την προτεραιότητα διαχείρισης και αντιμετώπισης, ανεξάρτητα με το ποια παράταξη θα λάβει την επόμενη εντολή διοίκησης του Δήμου από τους πολίτες. Προφανώς ο τρόπος άσκησης πολιτικής είναι ευθύνη της κάθε παράταξης, όμως θα είναι οριοθετημένος ο δρόμος απέναντι στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου και θα υπάρχει η πολύτιμη συναίνεση για να δοθούν λύσεις και ανοίξουν προοπτικές.

Η αποδοχή και εφαρμογή της πρότασης αυτής προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μιας εκλογικής διαδικασίας, πολίτες και παρατάξεις. Δημιουργείται κοινωνική και πολιτική συναντίληψη για το τι πρέπει να γίνει στα μεγάλα και σημαντικά. Περιορίζεται ο δηλητηριώδης λαϊκισμός, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αποφεύγεται αχρείαστη όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Και τελικά οι πολίτες, όλοι μας, έγκαιρα θα γνωρίζουμε ποιες είναι οι κοινές δεσμεύσεις για την προτεραιοποίηση ζητημάτων που πάνω απ ́όλα αφορούν εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, τη ζωή μας, τον μέλλον του τόπου μας.

Σε μια εποχή γενικευμένης αστάθειας και αβεβαιότητας, η συγκεκριμένη πρόταση επιδιώκει να χτίσει μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων του Δήμου. Έτσι μπορεί στην πράξη να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας, σε μια συλλογική προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

{pdf=https://www.pna.gr/images/pdf/tsiamoulos_synenaisi22.pdf|100%|800|google}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο