Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης -«Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης -«Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 21η Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ώρα 19:00 μμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης -«Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 21η Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ώρα 19:00 μμ.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν:

Σχόλια – προτάσεις επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο Πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων».

Στην Συνέλευση παρευρεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΒΙΠΕ ,κ. Μαντάς Πέτρος για περισσότερη ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα . 

Το σχέδιο νόμου είναι αντισυνταγματικό και εκκινεί με τη λάθος βάση ότι η ΕΑΔΕΠ έχει την πλήρη κυριότητα του συνόλου της έκτασης όπου θα ιδρυθεί το ΕΠ. Τούτο ενόψει και της παντελούς απουσίας οποιασδήποτε πρόβλεψης στις μεταβατικές διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε υφιστάμενους ήδη οργανωμένους υποδοχείς (ΒΙΠΕ, ΕΠ κλπ) οδηγεί σε πλήρη κατάλυση του δικαιώματος ιδιοκτησίας.

Με το σχέδιο νόμου η ΕΑΔΕΠ, ήτοι ένας ιδιωτικός φορέας, έχει ευρεία εξουσία να απαλλοτριώνει ιδιοκτησίες, να επιβάλλει υποχρεώσεις κατά το δοκούν, κατά την απόλυτη κρίση της και μονομερώς καταλύοντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε βάρος των συμφερόντων τους και της οικονομικής ελευθερίας τους, αφού οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων, στον έλεγχο των δαπανών και των υποχρεώσεών τους, οι οποίες επιβάλλονται από την ΕΑΔΕΠ κατά την απόλυτη κρίση της τόσο ως προς το περιεχόμενό τους όσο και ως προς την έκταση.

Μετά από συζήτηση και διάλογο μεταξύ των παρευρισκόμενων η τελικά πρόταση ήταν να οριστεί μια συνάντηση με τον Υπουργό και όλους τους φορείς που εμπλέκονται έτσι ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις μας αναλυτικά και να τεκμηριωθούν απορίες πριν ψηφιστεί η τελική διαβούλευση . 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου