Ο Δημαρχός Τρίπολης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων στην Τρίπολη..

Ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε κατα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:Κατατέθηκαν συνολικά 10 προτάσεις από ιδιώτες και φορείς.

Μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Δευτέρα το Υπουργείο έστειλε τρία κλιμάκια στην Τρίπολη, για να ελέγξουν τους χώρους που προτάθηκαν στο Δήμο.

Το μόνο που ζήτησαν από το Δήμο  ήταν  να τους πούμε που βρίσκονταν τα ακίνητα. Τρεις δικοί μας μηχανικοί τους υπέδειξαν τους χώρους. Το ίδιο βράδυ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δόθηκε το αποτέλεσμα στο Υπουργείο.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν εγκρίθηκαν ή αν απορρίφθηκαν οι συγκεκριμένοι χώροι.Αναφορικά με το ψυχιατρείο και τον έλεγχο του κτιρίου που στεγάζεται, απ όσο πληροφορήθηκα δεν  επετράπη στο κλιμάκιο να μπούνε στο χώρο για να τον ελέγξουν,  γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα δυο υπουργεία (Άμυνας και Υγείας) για να δοθεί πράσινο φώς για την είσοδο στο χώρο. Στις 26 Ιουνίου πρέπει να παραδοθεί το νέο κτίριο του Ψυχιατρείου. Πρέπει το κλιμάκιο να γνωρίζει τα χρονοδιαγράμματα, τον αριθμό των ασθενών, το πότε θα γίνει η μεταφορά τους και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες.

Η άποψη του υπεύθυνου του κλιμακίου για το ψυχιατρείο είναι πως χρήζει επανεξέτασης το θέμα.Πεντακόσια άτομα θα έρθουν στην Τρίπολη. Με ενημέρωσαν πως θα δημιουργηθεί – στο χώρο που θα επιλέξουν – μονάδα για τις υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων και μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα μεταφέρονται στο Παναρκαδικό.

Αναμένουμε εξελίξεις. Μίλησα και με τον κ. Κουρουμπλή ο οποίος δήλωσε αλληλέγγυος με το Δημοτικό συμβούλιο και θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως αρχικά δεν ρωτήθηκε η τοπική αυτοδιοίηκηση για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Τρίπολη.

Η εκτίμηση η δική μου είναι πως το θέμα της βιομηχανικής περιοχής έχει κλείσει.Εμείς βάλαμε όρους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πρέπει να γίνουν εσωτερικές εργασίες. Από το Υπουργείο μου είπαν πως θα τοποθετηθούν σκηνές 6-8 ατόμων για τη φιλοξενία των προσφύγων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των τοπικών μετακινήσεων

Μετά την πρόσφατη καταστροφή της Γέφυρας στον Ανισόπεδο Κόμβο Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού «Αθηνών–Κορίνθου» και κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταορών,  με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή αποκατάσταση της κυκλοφοριακής διασύνδεσης μεταξύ των Δήμων «Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων» και «Κορινθίων»,  τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο