Ο Δημαρχός Τρίπολης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων στην Τρίπολη..

Ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε κατα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:Κατατέθηκαν συνολικά 10 προτάσεις από ιδιώτες και φορείς.

Μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Δευτέρα το Υπουργείο έστειλε τρία κλιμάκια στην Τρίπολη, για να ελέγξουν τους χώρους που προτάθηκαν στο Δήμο.

Το μόνο που ζήτησαν από το Δήμο  ήταν  να τους πούμε που βρίσκονταν τα ακίνητα. Τρεις δικοί μας μηχανικοί τους υπέδειξαν τους χώρους. Το ίδιο βράδυ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δόθηκε το αποτέλεσμα στο Υπουργείο.

Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν εγκρίθηκαν ή αν απορρίφθηκαν οι συγκεκριμένοι χώροι.Αναφορικά με το ψυχιατρείο και τον έλεγχο του κτιρίου που στεγάζεται, απ όσο πληροφορήθηκα δεν  επετράπη στο κλιμάκιο να μπούνε στο χώρο για να τον ελέγξουν,  γιατί σύμφωνα με τους αρμόδιους έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα δυο υπουργεία (Άμυνας και Υγείας) για να δοθεί πράσινο φώς για την είσοδο στο χώρο. Στις 26 Ιουνίου πρέπει να παραδοθεί το νέο κτίριο του Ψυχιατρείου. Πρέπει το κλιμάκιο να γνωρίζει τα χρονοδιαγράμματα, τον αριθμό των ασθενών, το πότε θα γίνει η μεταφορά τους και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες.

Η άποψη του υπεύθυνου του κλιμακίου για το ψυχιατρείο είναι πως χρήζει επανεξέτασης το θέμα.Πεντακόσια άτομα θα έρθουν στην Τρίπολη. Με ενημέρωσαν πως θα δημιουργηθεί – στο χώρο που θα επιλέξουν – μονάδα για τις υγειονομικές ανάγκες των προσφύγων και μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα μεταφέρονται στο Παναρκαδικό.

Αναμένουμε εξελίξεις. Μίλησα και με τον κ. Κουρουμπλή ο οποίος δήλωσε αλληλέγγυος με το Δημοτικό συμβούλιο και θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως αρχικά δεν ρωτήθηκε η τοπική αυτοδιοίηκηση για το θέμα της εγκατάστασης των προσφύγων στην Τρίπολη.

Η εκτίμηση η δική μου είναι πως το θέμα της βιομηχανικής περιοχής έχει κλείσει.Εμείς βάλαμε όρους για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πρέπει να γίνουν εσωτερικές εργασίες. Από το Υπουργείο μου είπαν πως θα τοποθετηθούν σκηνές 6-8 ατόμων για τη φιλοξενία των προσφύγων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο