Συνάντηση αντιδημάρχου κ.Ηλία Τότση με προέδρους χωριών σχετικά με την ανακύκλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 13/5/2016 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπεύθυνου αντιδημάρχου σε θέματα καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης κ. Ηλία Τότση, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Διαχείρισης απορριμμάτων, όπου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, ενημερώθηκαν για το τρέχον πρόγραμμα ανακύκλωσης στον διευρυμένο Δήμο Τρίπολης ,αλλά και για τη διαδικασία κομποστοποίησης των οικιακών τους απορριμμάτων.

Μετά την προβολή ενημερωτικών βίντεο και την ανταλλαγή απόψεων, όλοι συμφώνησαν στην χρησιμότητα του υπάρχοντος προγράμματος ανακύκλωσης και στη προώθηση της συγκεκριμένης προσπάθειας, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τους.
Στα πλαίσια της συνάντησης, οι πρόεδροι έμαθαν περισσότερα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη διάθεση μπλε κάδων, σταδιακά, σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από τους ίδιους, να ενισχύσουν άμεσα το πρόγραμμα ανακύκλωσης, υποδεικνύοντας τους κατάλληλους χώρους για την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κάδων, συμβάλλοντας έτσι, στη διάσωση του περιβάλλοντος, στη μείωση του κόστους και όγκου των απορριμμάτων και εν συνεχεία στη διευκόλυνση της αποκομιδής τους.
Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τότσης, ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την ενεργή συμμετοχή τους στο θέμα ανακύκλωση, τονίζοντας και πάλι, ότι για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Δήμο μας, πρέπει να υπάρχει μια συνεχής συνεργασία με τους ίδιους αλλά και μια διαρκής υπενθύμιση προς τους δημότες, για τα οφέλη της ανακύκλωσης προς το περιβάλλον και την χρησιμότητα της στην σύγχρονη διαχείριση των αποβλήτων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο