Συνάντηση αντιδημάρχου κ.Ηλία Τότση με προέδρους χωριών σχετικά με την ανακύκλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 13/5/2016 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπεύθυνου αντιδημάρχου σε θέματα καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης κ. Ηλία Τότση, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ολοκληρωμένης Διαχείρισης απορριμμάτων, όπου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, ενημερώθηκαν για το τρέχον πρόγραμμα ανακύκλωσης στον διευρυμένο Δήμο Τρίπολης ,αλλά και για τη διαδικασία κομποστοποίησης των οικιακών τους απορριμμάτων.

Μετά την προβολή ενημερωτικών βίντεο και την ανταλλαγή απόψεων, όλοι συμφώνησαν στην χρησιμότητα του υπάρχοντος προγράμματος ανακύκλωσης και στη προώθηση της συγκεκριμένης προσπάθειας, ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής τους.
Στα πλαίσια της συνάντησης, οι πρόεδροι έμαθαν περισσότερα για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη διάθεση μπλε κάδων, σταδιακά, σε όλες τις τοπικές κοινότητες, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από τους ίδιους, να ενισχύσουν άμεσα το πρόγραμμα ανακύκλωσης, υποδεικνύοντας τους κατάλληλους χώρους για την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κάδων, συμβάλλοντας έτσι, στη διάσωση του περιβάλλοντος, στη μείωση του κόστους και όγκου των απορριμμάτων και εν συνεχεία στη διευκόλυνση της αποκομιδής τους.
Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Τότσης, ευχαρίστησε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για την ενεργή συμμετοχή τους στο θέμα ανακύκλωση, τονίζοντας και πάλι, ότι για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που ταλαιπωρεί το Δήμο μας, πρέπει να υπάρχει μια συνεχής συνεργασία με τους ίδιους αλλά και μια διαρκής υπενθύμιση προς τους δημότες, για τα οφέλη της ανακύκλωσης προς το περιβάλλον και την χρησιμότητα της στην σύγχρονη διαχείριση των αποβλήτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες για την εκπρόθεσμη πληρωμή τους

Τρεις διαφορετικές κλίμακες θα έχουν τα πρόστιμα για την...

Η Διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Το Arxon.gr δημοσιεύει την διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...

Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι ;

«Τι χρειάζονται τα μαλλιά σου το καλοκαίρι;» από την...

Καιρός: Ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές

Αίθριος αναμένεται σήμερα, Σάββατο (18/5) ο καιρός στις περισσότερες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο