Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ένταξη προσφύγων | Συγχαρητήρια Προέδρου ΚΕΔΕ στον Κώστα Τζιούμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Δημάρχων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη των προσφύγων.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Τρίπολης, με στόχο την δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες στις πόλεις τους και το συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται σε πολιτικό επίπεδο για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό.

Τα θέματα  της ημερήσιας διάταξης ήταν :

  1. Επόμενα βήματα και διαβούλευση για την ενίσχυση της οντότητας του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη.
  2. Παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν

τη διαχείριση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

  1. Χρηματοδοτικές συνέργειες στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για

την ένταξη.

Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν 18 δήμοι απο όλη της Ελλάδα και συγκεκριμένα οι  Δήμοι: Αθηναίων με την Αντιδήμαρχο κα Δασκαλάκη, Θεσσαλονίκης με τον αντιδήμαρχο κο Αρβάλη,  Πειραιά με τον δήμαρχο κο Μόραλη, Αγ. Δημητρίου Αττικής με  την δήμαρχο κα Ανδρούτσου, Δέλτα Έβρου με τον δήμαρχο κο Ιωαννίδη, Ηρακλείου με τον δήμαρχο κο Λαμπρινό, Ιωαννιτών με τον δήμαρχο κο Ελισάφ, Καλαμαριάς με τον δήμαρχο κο Δαρδαμέλη, Καρδίτσας με τον αντιδήμαρχο κο Θεοδωρόπουλο, Λαρισαίων με τον αντιδήμαρχο κο Δελληγιάννη, Λεβαδαίων με τον γενικό γραμματέα κο Ζιώγα, Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας με τον αντιδήμαρχο κο Μπερδέση, Τήλου με την δήμαρχο κα Αλειφέρη, Τρικκαίων,  με τον δήμαρχο κο Παπαστεργίου, Νεάπολης- Συκεών με τον δήμαρχο κο Δανιηλίδη, Χανίων με την αντιδήμαρχο κα Ζερβουδάκη και Κατερίνης με τον δήμαρχο κο Κουκοδήμο.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Παπαστεργίου, αφού χαιρέτησε τη συνάντηση, συνεχάρη  τον Δήμαρχο κο Τζιούμη για  την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε  εκ μέρους της ΚΕΔΕ να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες  στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την τεχνική υποστήριξη της συνάντησης  και τον συντονισμό είχε αναλάβει το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων  και  ο Α.Ο. Παρνωνας Α.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στα αντλιοστάσια του Αναβάλου- Στα 21.000 κυβικά/ώρα η παροχή με τη νέα μονάδα

Την πορεία των παρεμβάσεων στο αρδευτικό σύστημα του Αναβάλου, βασικής υποδομής άρδευσης του Αργολικού πεδίου, παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο επιτόπιων επισκέψεών του την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025. Η αυτοψία ξεκίνησε από το αντλιοστάσιο Κουτσοποδίου, σημείο νευραλγικής σημασίας για την τροφοδότηση των καλλιεργειών της περιοχής. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη

Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι επένδυση στην ίδια την κοινωνία» – Ενεργειακή αναβάθμιση 3,7 εκατ. ευρώ στο Γ.Ν. Κορίνθου

Υπεγράφη την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου – Υποέργο 4: Εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης, Εξοικονόμησης Ενέργειας και ΑΠΕ», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.128,41 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΚΑ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (85%) και εθνικούς

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Αίγιο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) σε αγροτοδασική...
00:07:46

Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου: Νέο Κύμα Καύσωνα – Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες Ομάδες (vid)

Νέο Κύμα Καύσωνα: Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ