«Σινεμά ο Σταθμός» – Τερματική στάση στην πόλη της Τρίπολης, με την ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 5η και τερματική στάση για το «Σινεμά ο Σταθμός» θα είναι στην πόλη της Τρίπολης, με τον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό να μετατρέπεται για μια βραδιά σε θερινό σινεμά.

Με αφετηρία το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, η ενέργεια ταξίδεψε με μεγάλη επιτυχία στο Μεσολόγγι, την Καλαμάτα και την Πάτρα, προβάλλοντας βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, σε παλιές εγκαταστάσεις και σιδηροδρομικούς σταθμούς του ΟΣΕ.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 21.00, θα προβληθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά,  «Ενήλικοι στην αίθουσα» στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία του σκηνοθέτη κ. Γαβρά, καθώς και του συγγραφέα κ. Βαρουφάκη.

Οι «Ενήλικοι στην Αίθουσα» είναι γαλλο-ελληνική ταινία του 2019, που σκηνοθέτησε ο Κώστας Γαβράς. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, όπου περιγράφεται η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος που έλαβε χώρα το 2015, ένα από τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα με τον Guardian.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Χρήστος Λόυλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Βαλέρια Γκολίνο. Ούλριχ Τούκουρ, Ντάαν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Γιώργος Χωραφάς, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης.

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γαβρά που γυρίστηκε στην Ελλάδα. 

Η ταινία επιλέχτηκε να προβληθεί εκτός διαγωνισμού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την ευκαιρία της βράβευσης του σκηνοθέτη για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο

Η ενέργεια τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την επιλογή των πόλεων να βασίζεται στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στο ιστορικό γεγονός της επανάστασης του 1821 και στην εν λόγω δράση ο Δήμος Τρίπολης είναι Συνεργαζόμενος Φορέας.

Αρωγοί στην ενέργεια, είναι ο ΟΣΕ και η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η προβολή της ταινίας θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.

Τις δωρεάν κάρτες εισόδου, μπορείτε να προμηθευτείτε αποκλειστικά την Τετάρτη (21/7/2021), 9.00 το πρωί με 3.00 το μεσημέρι, από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Ακολουθήστε την ενέργεια σε Facebook και Instagram, #cinemaostathmos

3f0dc5075701d5d5db787404ede5fb5f L

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίπλα σε κάθε ηλικία | Δημήτρης Πτωχός: Η φροντίδα για τον άνθρωπο είναι ευθύνη όλων μας

Σε δομές κοινωνικής φροντίδας στην Καλαμάτα βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα. Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ωφελούμενους και το προσωπικό, ανταλλάσσοντας ευχές

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου

Κατά την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου, θα καταβληθούν 49.008.656,14 ευρώ σε 39.962 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.   Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 14 Απριλίου θα καταβληθούν 208.656,14 ευρώ σε 162 δικαιούχους για παροχές π.ΟΑΕΕ. Από τις 14 Απριλίου έως τις 17 Απριλίου θα

Το Φως μας Ενώνει στην Αργολίδα | Δημήτρης Πτωχός: Η κοινωνία προχωρά όταν κανείς δεν μένει πίσω

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μήνυμα των ημερών του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026 στην Αργολίδα πασχαλινές δράσεις κοινωνικού και δημιουργικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, αναδεικνύοντας στην πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής. Οι δράσεις, με τίτλο «Το Φως μας Ενώνει», διοργανώθηκαν από

ΔΗΜΟΦΙΛΗ