Έφυγε από τη ζωή ο εφημέριος του Προφήτη Ηλία Τρίπολης π. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα».

Η ενορία Προφήτη Ηλία Τρίπολης θρηνεί για τον χαμό του μακαριστού και επί 33 έτη εφημερίου της, π. Αλεξάνδρου Παπαδόπουλου.

Πενθεί για τον ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου του Χριστού και άξιο λειτουργό του Υψίστου.
Ο μακαριστός πατήρ υπήρξε άνθρωπος πνευματικός, οικογενειάρχης, ευλαβής, φιλακόλουθος, ελεήμων και γεμάτος καλοσύνη, διακονώντας την Εκκλησία του Χριστού ακατάπαυστα, ακούραστα και με μεγάλο πόθο και ζήλο.
Τον διέκρινε η πατρική αγάπη και φροντίδα για τα πνευματικά του τέκνα αλλά και για όλη την ενορία.
Ο καλός Θεός του είχε χαρίσει το τάλαντο της ψαλτικής τέχνης με το οποίο πάσας τας ημέρας της επίγειας ζωής του ανυμνούσε και δοξολογούσε τον Τριαδικό Θεό.
Ευχόμαστε , πλέον, να καταστεί λειτουργός του Υψίστου στο υπερουράνιο θυσιαστήριο και η επίγεια δοξολογία του προς τον Τριαδικό Θεό να αντικατασταθεί από την ουράνια δοξολογία!
Είθε να μεσιτεύεις προς τον Κύριο της δόξης για όλου εμάς.
Την ευχή σου άγιε αδερφέ,
Φιλούμε το χέρι σου,
Καλό παράδεισο!

Σύντομο βιογραφικό

Ο μακαριστός Ιεράς Αλέξανδρος Παπαδόπουλος ,του Βασιλείου και της Ελένης,γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας στις 30 Σεπτεμβρίου του 1954.
Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και πτυχιούχους τής Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Παντρεύτηκε την Ιωάννα Ξεν. Κωνσταντίνου με την οποία απέκτησε τέσσερα τέκνα και 2 εγγόνια.
Στις 6 Νοεμβρίου του 1977 χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητο και στις 4 Δεκεμβρίου του 1980 έλαβε το δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης από τον ίδιο Μητροπολίτη.
Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1992 έλαβε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητο.
Διακόνησε ως τακτικός εφημέριος της ενορίας Καμαρίου Μαντινείας έως και το έτος 1988, οπότε και διορίστηκε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων Τριπόλεως,εξυπηρετώντας παράλληλα και τις λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βαλτετσίου.
Κοιμήθηκε στις 9 Ιουλίου 2021, έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό και αφού νοσηλεύτηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” για περισσότερο από ένα μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια...

Τρίπολη: Φωτιά ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/7, ξέσπασε φωτιά στον Άγιο...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή, καθώς και για

Ακύρωση παράστασης

Μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για τις 18/7/2024, η περιοχή μας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 4. Ως εκ τούτου η παιδική θεατρική παράσταση "O Kαραγκιόζης Καουμπόης" που ήταν προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου, ακυρώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο