Κώστας Τζιούμης: «Όλες οι αρετές βρίσκονται μέσα στην δικαιοσύνη»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, διοργάνωσε εκδήλωση, στο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, με θέμα «Τα Συντάγματα της Επαναστατικής Περιόδου (1822, 1823, 1827). 

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος ανάφερε τα εξής: «Εν δε δικαιοσύνη συλλήβδην πάσα αρετή εστί» αποφαίνεται ο Αριστοτέλης- και έναν από τους κύριους πυλώνες αυτής έχει η Αρκαδία την χαρά και εγώ έχω ως δήμαρχος Τρίπολης και την τιμή να υποδεχόμαστε σήμερα. Το Σώμα των νομικών, το σύνολο των δικηγόρων της χώρας, το οποίο, κυρίες και κύριοι πρόεδροι, επάξια και επιλεγμένοι, εκπροσωπείτε, αποτελεί ένα από τα δύο βάθρα, πάνω στο οποίο στηρίζεται η Τρίτη εξουσία , πάνω στα οποία πατάει η Θέμις – το έτερον είναι, βέβαια, το Δικαστικό Σώμα.

Κι όσο κι αν στην εποχή μας όλοι οι θεσμοί βάλλονται ή υπονομεύονται, όσο κι αν οι εχθροί της κοινωνικής ευταξίας μιλούν για ρωγμές, για διαβρώσεις, για επαγγελματοποίηση των πάντων, πάντα υπάρχουν οι τίμιοι , οι ιδεαλιστές, οι ρομαντικοί έστω, που στο πρόσωπο του δικηγόρου βλέπουν τον λειτουργό, τον ζητητή της αλήθειας, τον υπερασπιστή του δικαίου, έναν από τους στυλοβάτες της κοινωνίας και της κοινωνικής γαλήνης.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεμιστοπόλων έχει τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, διέπεται από τις ανωτέρω ευγενείς ιδιότητες, ακόμη κι αν, ακόμη κι όταν, υπερασπίζεται κατηγορούμενο για έγκλημα που, δικαίως, προκαλεί γενική κοινωνική κατακραυγή. Δεν υπερασπίζεται το έγκλημα, πασχίζει για και να συμβάλλει στην ορθή, στην άριστη, εφαρμογή του δικαίου.

Χαρά και τιμή, λοιπόν, να σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Άστρος, αύριο στην Τριπολιτσά του Κολοκοτρώνη, στο λίκνο της νίκης και της ελευθερίας, των οποίων τα 200 χρόνια ο απανταχού Ελληνισμός εορτάζει, στην Τρίπολη της αισιοδοξίας και της ελπιδοφόρου πορείας.

Εύχομαι επιτυχία στις εργασίες σας και ευόδωση των όποιων προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
00:03:38

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024» στην Τρίπολη (vid)

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής...

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (...

Απολογισμός έργου των πρώτων εκατό ημερών της νέας Δημοτικής αρχής

          Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.           «Ότι είπαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορινθίων και στη συνέχεια ανέλυσε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.           Συγκεκριμένα:
Μετάβαση στο περιεχόμενο