Δήμος Τρίπολης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για πολίτες»

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του υπάρχοντος, από το 2008, προγράμματος εκπαίδευσης των πολιτών στις «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» & «Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/ AED)», διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης  διαρκείας 12 ωρών (2 ημερών), από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ. με ειδίκευση στις Πρώτες Βοήθειες και CPR/ AED. Το παραπάνω πρόγραμμα εκπαίδευσης απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος πολιτών,  από μεμονωμένα άτομα  μέχρι οργανωμένους φορείς όλων των ηλικιών. 

Το πρόγραμμα αποτελείται από 5 ενότητες και απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση των συμμετεχόντων είναι η επιτυχής παρακολούθηση του συνόλου των ενοτήτων. Το Πιστοποιητικό εκπαίδευσης έχει ισχύ 5 έτη, ενώ σε εκπαίδευση οργανωμένων φορέων παρέχεται Πιστοποιητικό εκπαίδευσης Προσωπικού. 

Οι ενότητες είναι οι εξής:

  • Εισαγωγή- Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών
  • Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
  • Αιμορραγίες- Τραύματα
  • Επείγοντα Περιστατικά 
  • Αξιολόγηση 

 Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η εκπαίδευση των πολιτών για την ουσιαστική προσφορά βοήθειας σε καταστάσεις κρίσης, έως ότου αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διατηρώντας πάντα της προϋπόθεση της ασφάλειας. 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

Εθνικής Αντιστάσεως 43 & Δαριώτου

(Παλαιό Δημαρχείο)

ΤΚ 22100, Τρίπολη

Τηλ. / Fax 2710 222550,

(καθημερινά 9:00 -13:00, εκτός Σάββατο & Κυριακή)

Email: samarites.tripoli@redcross,gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στο Κρανίδι

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της 31.5 .202 6 έως 09.00 ώρα της 1.6 .202 6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (31.5.2026) το βράδυ, στο Κρανίδι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, 57χρονος ημεδαπός

Διεθνής Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» – Καλαμάτα 2026 Το

Διεθνής Συνάντηση Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ» – Καλαμάτα 2026 Το Σάββατο 6 Ιουνίου από τις 6 μέχρι τις 8.30  το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο της πόλης μας θα διεξαχθεί η  Διεθνής  Συνάντηση Στίβου «ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ