Ο Δήμαρχος Τρίπολης ζητά παράταση των αδειών του 2020 για τα καταστήματα εστίασης μέχρι το τέλος Μαΐου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία πρωτοβουλία ουσιαστικής στήριξης των καταστημάτων εστίασης ανέλαβε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, με επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και κοινοποίηση προς την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος ζητά παράταση των αδειών του 2020 για τα καταστήματα εστίασης μέχρι το τέλος Μαΐου, εξηγώντας ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες να εκδοθούν οι νέες άδειες, ως την Δευτέρα του Πάσχα.

Επιπλέον, ο κ. Τζιούμης ζητά από τις ελεγκτικές αρχές να διευκολύνουν τους επαγγελματίες κατά την επανεκκίνηση των καταστημάτων τους και να μην προβούν σε επιβολή προστίμων.

Ολόκληρη η επιστολή.

Προς:

 Κο Πέτσα Στέλλιο

 Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών

 Κοινοποίηση :

  1. Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας,
  1. Αστυνομικό Διευθυντή  Αρκαδίας

«Όπως γνωρίζετε, η εστίαση ξεκινά τη λειτουργία της στις 3/5/2021, έπειτα από μήνες αναστολής με τα υπ΄ όψη καταστήματα κλειστά.

Το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που εξαγγέλθηκε μέχρι την ημερομηνία ανοίγματος (3/5/2021) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι αρκετά μικρό, αλλά και αιφνίδιο, σε σχέση με την αναμενόμενη ημερομηνία επανεκκίνησης της εστίασης.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι άδειες με τις οποίες πρέπει να εφοδιαστούν οι επαγγελματίες της εστίασης για το έτος 2021 από τις Υπηρεσίες του Δήμου, να μην είναι δυνατόν να εκδοθούν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία της 3/5/2021, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τους και λόγω της υπολειτουργίας των υπηρεσιών εξαιτίας των μέτρων αποφυγής της διασποράς του COVID-19.

Για το λόγο αυτόν ζητούμε παράταση ισχύος των αδειών έτους 2020 μέχρι 31/5/2021, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος έκδοσής των νέων αδειών για το έτος 2021.

Ελπίζουμε στην ικανοποίηση του αίτηματός μας , σε κάθε περίπτωση  όμως, παρακαλούμε τις ελεγκτικές αρχές για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αυτών στην επανεκκίνησή τους στο πλαίσιο των παραπάνω, με αποφυγή προστίμων σε γενόμενους ελέγχους, διότι είναι αντικειμενικοί οι λόγοι τους οποίους επικαλούμαστε, σύμφωνα με τους οποίους δεν είναι δυνατόν να έχουν εφοδιαστεί με τις υπ΄ όψη άδειες κατάληψης κοινοχρήστων χώρων έτους 2021 μέχρι το άνοιγμα των καταστημάτων τους (3/5/2021) ενώ αυτό θα έχει επιτευχθεί μέχρι 31/5/2021.

Γνωρίζουμε όλοι την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπ΄ όψη συνδημότες μας ως αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, προερχόμενοι από έξι (6) συνεχόμενους μήνες αναγκαστικής ανεργίας και για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε τις Υπηρεσίες σας για τα αναφερόμενα μέχρι 31/5/2021.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης

 Κωνσταντίνος Τζιούμης»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο