Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κ.Τζιούμης: Εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες του Δήμου Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ετέθη σαν θέμα ,από παρευρισκομένους αγρότες, το θέμα των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, για τις ζημιές στίς καλλιέργειες από την περυσινή (Μάιος 2015),χαλαζόπτωση.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξής μας τόνισε :

Είναι εμπαιγμός του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες, να δίδει ποσοστά ζημιάς 25% ,(Το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πάρουν καθόλου αποζημίωση),ενώ όλοι γνωρίζουμε ,γιατί είχαμε επισκεφθεί τότε τις πληγείσες περιοχές ,ότι η ζημιά που είχε προκληθεί στα δέντρα ήταν σχεδόν ολοκληρωτική.

Και είναι μεγαλύτερος εμπαιγμός να τους λέει να κάνουν τώρα ενστάσεις για να γίνει επανεξέταση. Σε τι να κάνουν τώρα επανεξέταση οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ;Τα δέντρα τώρα είναι ξύλα δεν έχουν ούτε φύλλα πάνω ,πως θα δούν ,οι γεωπόνοι αν έχουν τα μήλα π.χ, χτυπηθεί από το χαλάζι;Γιατί μήλα δεν έχουν τώρα πάνω τα δέντρα !!!!

Είναι ευθύνη του ΕΛΓΑ που δεν βγήκαν έγκαιρα τα πορίσματα, ώστε να γινόταν η επανεξέταση πριν από την συγκομιδή των καρπών.

Ο κ Τζιούμης πρότεινε, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, εκτός από το ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες που θα αποστείλουμε, αντιπροσωπεία του συμβουλίου με επικεφαλή τον κ Δήμαρχο, να επισκεφθεί το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, κι αν χρειασθεί και την κεντρική διοίκησή του στην Αθήνα, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία μας και να απαιτήσει να γίνει επανεξέταση των πορισμάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αρπαγή της Ευρώπης» στη Σπάρτη

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με την παρουσία πολυπληθούς κοινού,...

13ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης RGC στην Πάτρα-Δημήτρης Πτωχός: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινείται με κατεύθυνση, ρεαλισμό και φιλοδοξία»

Στο 13ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC 2025) που διεξάγεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, με θέμα παρέμβασής του: «Η Πελοπόννησος μπροστά με πυξίδα την ανάπτυξη και σχέδια για το αύριο». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το όραμά του για μια Πελοπόννησο που αναπτύσσεται με

Συνάντηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς ενέργειας και τεχνολογίας

Στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων κινεζικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Τη συνάντηση συντόνισε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, παρουσία του προέδρου του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Γιώργου Καγκλή. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στην

«Εκδηλώσεις εορτασμού για την Ιστορική Μάχη των Δολιανών της 18 ης Μαΐου 1821»

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Κοινότητα Δολιανών σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ