Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης στηρίζει την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε έκτακτη συνεδρίαση, η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης κατόπιν εισήγησης του Προέδρου Γιώργου Μ. Θεοδωρακόπουλου, αφού συνεχάρησαν τις πόλεις οι οποίες προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού καθώς και όλες τις πόλεις που συναγωνίστηκαν με την Τρίπολη, ομόφωνα αποφάσισε την στήριξη της στην Καλαμάτα για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και τα μέλη δήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ως εθελοντές στην προσπάθεια της Καλαμάτας για την τελική διεκδίκηση του τίτλου.

Το σχετικό κείμενο της απόφασης όπως ακριβώς ομόφωνα ψηφίστηκε από τα μέλη του συμβουλίου είναι το εξής:

Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, συγχαίρει για την πρόκριση τους, στην δεύτερη φάση του θεσμού για την διεκδίκηση του τίτλου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, τις πόλεις της Ρόδου, της Ελευσίνας και της γειτονικής Καλαμάτας. Συγχαίρουμε επίσης για την προσπάθεια τους όλες τις πόλεις που συναγωνίστηκαν μαζί με την Τρίπολη.
Καμία από όσες πόλεις που διαγωνίστηκαν, δεν υστερούν σε πολιτισμό έναντι των προκριθέντων, αλλά όπως σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία επιλέχθηκαν οι άριστες από την επιτροπή αξιολόγησης.
Η διαγωνιστική διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου, ανέδειξε πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε αναξιοποίητα. Επικοινωνήσαμε στην Ευρώπη ότι το Αρκαδικό Ιδεώδες, είναι άσβεστο φώς σε τούτο τον τόπο. Αυτό το φώς πρέπει να το αξιοποιήσουμε με σκοπό την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας. Αν αξιοποιηθεί σωστά στο εξής, όλη αυτή διαδικασία της συμμετοχής μας, για την ανάδειξη της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα, δεν θα είναι μια χαμένη μάχη στην διεκδίκηση του τίτλου.
Να συγχαρούμε, όλους όσους προσπάθησαν για την επίτευξη του στόχου, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οργανωτική Επιτροπή Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, τους χορηγούς και κυρίως όλες τις εξέχουσες προσωπικότητες όπου με την στήριξη τους στην προσπάθεια αυτή, έκαναν την υποψηφιότητα της Τρίπολης να λάμπει!
Πόλεις όπως η Καλαμάτα, αξίζουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η πρόκριση της Καλαμάτας, είναι σημαντική, καθώς στις δύσκολες στιγμές που δοκιμάζεται ο τόπος μας λόγο της οικονομικής κρίσης, η Καλαμάτα είναι το παράδειγμα της πόλης που αναγεννήθηκε από τα συντρίμμια της, πάλεψε σκληρά χωρίς εκπτώσεις στις αξίες όπως ο πολιτισμός και έχει καταφέρει σήμερα να λάμπει ξανά και να είναι μια πόλη πρότυπο!
Θερμά συγχαρητήρια, σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Καλαμάτας, που πάλεψαν τόσα χρόνια και κράτησαν άσβεστες τις έννοιες του Πολιτισμού.
Συμπαραστεκόμαστε στην συνέχεια του αγώνα της Καλαμάτας και τον στηρίζουμε, για την τελική διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 καθώς είναι πολλά τα πολιτιστικά στοιχεία που μας ενώνουν. Η Παλιγγενεσία δε του Ελληνικού Έθνους το 1821, τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Καλαμάτα, είναι το στοιχείο που έχει δημιουργήσει άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Τα μέλη και ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, είμαστε παρόντες και επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ως Εθελοντές στην διεκδίκηση του τίτλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ 2021 και δηλώνουμε έμπρακτα την στήριξη μας στην διεκδίκηση του τίτλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο