Κώστας Τζιούμης: «Άριστη η συνεργασία Δήμου Τρίπολης και ΕΟΔΥ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προληπτικά, δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, διενεργήθηκαν, την Τετάρτη 23/12/2020, σε πολίτες της Τρίπολης. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Τρίπολης, διενήργησε ελέγχους, στην πλατεία Πετρινού, με την ανταπόκριση του κόσμου να κρίνεται άκρως ικανοποιητική.

Από το σημείο διενέργειας των ελέγχων, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Είναι μια προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης με τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η συνεργασία μας με τον ΕΟΔΥ είναι άριστη. Όσες φορές τον χρειαστήκαμε στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΤ, έκανε άμεσα ελέγχους, ενώ το ίδιο έχει πράξει και σε πολλά χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Πρέπει να όλοι μας να προσέχουμε. Να αποφύγουμε τις πολλές συναναστροφές, την περίοδο των εορτών. Είναι ανάγκη να τηρήσουμε τα μέτρα για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με τα βήματα που έχει κάνει η επιστήμη, φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα για το 2021, με το εμβόλιο κατά του covid.

Ως γιατρός, θέλω να μεταφέρω στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, ώστε σε λίγους μήνες να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.»

Από την πλευρά του, ο επόπτης ΕΟΔΥ κ. Θεοχάρης Αναγνωστάκος, σημείωσε: «Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ εργάζονται στην Αρκαδία, από τον Ιούνιο. Σε περίπου 300 δράσεις, έχουν γίνει ήδη 11.000 τεστ covid  (pcr και rapid).

Πέρα από το κοινό, ελέγχονται σε τακτά χρονικό διάστημα, οι δύο οίκοι ευγηρίας, μονάδες παραγωγής τροφίμων, εργοστάσια, πτηνοτροφεία.

Το μόνο όπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο. Θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου από τους υγειονομικούς και στόχος είναι ως το καλοκαίρι του 2021 να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας και να κινηθούμε πλέον σε πιο ασφαλή ύδατα.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις του ΕΟΔΥ, σε super markets της πόλης.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο