ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΔράσεις Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης των συμπολιτών μας στο Δήμο Τρίπολης

Δράσεις Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης των συμπολιτών μας στο Δήμο Τρίπολης

Στη σημερινή ρευστή πραγματικότητα, καλούμαστε καθημερινά, να αντιμετωπίσουμε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα τις συνέπειες που επιφέρει η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας, η οποία δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο.

Καθώς το αίσθημα της ανασφάλειας και της απομόνωσης εντείνεται προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να αναζητήσουμε από κοινού τρόπους να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή και τη σύνδεση των μελών της τοπικής μας κοινωνίας αφήνοντας απέξω τη μοναχικότητα, τον ατομικισμό και την αποξένωση.

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προσκαλούμε κάθε συνάνθρωπό μας που νιώθει την ανάγκη να επικοινωνήσει με κάποιον, να μοιραστεί σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης τα συναισθήματά του, να λάβει ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση, να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να έρθει σε επαφή με επιστήμονες Ψυχικής Υγείας οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνομιλήσουν μαζί του και να τον υποστηρίξουν.

Για την πραγματοποίηση ατομικών ραντεβού συμβουλευτικής υποστήριξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, από 9 π. μ. έως 2 μ.μ., στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δήμος Τρίπολης, τηλέφωνο 2713610439

Κέντρο Πρόληψης, τηλέφωνο 2710235243.

Τη δράση συντονίζουν από το Δήμο Τρίπολης η Έλενα Τριάντου , Κοινωνική Λειτουργός και από το Κέντρο Πρόληψης η Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Επιδιώκουμε να διαχειριστούμε την κρίση μέσα από τη σύνδεση, την εγγύτητα, την αλληλοϋποστήριξη.

Φροντίζουμε ο ένας τον άλλο.

Σε αυτή τη συνθήκη είμαστε όλοι μαζί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο