Εμπορικός σύλλογος Τρίπολης: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε Τρίπολη δύο ταχυτήτων

Εμπορικός σύλλογος Τρίπολης για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Οδού Ουάσινγτον:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικός σύλλογος Τρίπολης για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Οδού Ουάσινγτον:

 

Η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει πλήξει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, πιο σκληρά όμως τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν ακόμα τη ραχοκοκαλιά τόσο της εθνικής όσο και της τοπικής οικονομίας.
Σε αυτή τη κατάσταση ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις με κάθε τρόπο.
Συνεπώς, αποστολή της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον για την άσκηση της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Αυτό πρέπει να γίνεται με όρους ισότητας για όλους τους επιχειρηματίες όλων των περιοχών. Τρίπολη δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ανεχθούμε. Γι αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή να λάβει σοβαρότατα υπόψη τα προβλήματα των επαγγελματιών της οδού Ουάσιγκτον και να αναλάβει δράση την ίδια στιγμή.
Η επιστολή που έχουν στείλει 43 επαγγελματίες της οδού Ουάσινγκτον
Κύριε Δήμαρχε
Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διαμαρτυρία, είμαστε έμποροι της οδού Ουάσιγκτον – Καλαμών.
Ο πάλαι ποτέ αυτός εμπορικός δρόμος έχει υποστεί πολλαπλά πλήγματα.
Άστοχες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα, ουσιαστικά χωρίς χώρους στάθμευσης, χωρίς επαρκή φωτισμό, έχουν απονευρώσει την εμπορική κίνηση του δρόμου που σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη οικονομική κρίση οδήγησε το δρόμο σε μαρασμό και προκάλεσε το κλείσιμο πολλών καταστημάτων.
Η Δημοτική Αρχή αντί να παίρνει μέτρα που ενισχύουν την εμπορική κίνηση του δρόμου, αδιαφορεί.
Είναι γνωστό ότι η ανάπλαση του κέντρου της πόλης δημιούργησε άνισους όρους επισκεψιμότητας των δρόμων και διαφοροποίησε πολύ την εμπορική αξία των περιοχών που αναπλάστηκαν σε βάρος των υπολοίπων.
Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις μόνιμου η προσωρινού χαρακτήρα να αμβλύνει αυτή τη διαφορά, προβαίνει σε ενέργειες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ειδικότερα την περίοδο των εορτών κάθε φορά αλλά και φέτος αντί ο στολισμός της οδού Ουάσιγκτον να είναι τέτοιος ώστε να αντισταθμίζει την εγκατάλειψη και τον υποφωτισμό, είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτος, ειδικά αν τον συγκρίνει κανείς με το υπόλοιπο κέντρο που ο στολισμός ξεχειλίζει ως την υπερβολή. Σε μεμονωμένες διαμαρτυρίες μας προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους πήραμε την απάντηση πως δεν υπάρχουν λεφτά.
Φαίνεται όμως ότι λεφτά υπάρχουν, μόνο που δίνονται επιλεκτικά.
Απαιτούμε άμεση παρέμβαση σας για επίλυση του ζητήματος όχι μόνο για φέτος αλλά σε σταθερή βάση.
Δεν είμαστε απλά διαμαρτυρόμενοι.
Είμαστε οργισμένοι. Άλλωστε όλοι πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη σε ισότιμη βάση.
Παρακαλούμε να τεθεί υπόψη και του Δημοτικού Συμβουλίου

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Η ασφάλεια είναι κοινή υπόθεση και απαιτεί συνεργασία Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας στη Νέα Κίο

Στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επιχειρησιακών Δράσεων Αργολίδας στη Νέα Κίο συμμετείχε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εκπροσώπων της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας ενισχύει την επιχειρησιακή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αργολίδα, με

24,1 εκατ. ευρώ για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης στην Πελοπόννησο Ποιες επενδύσεις χρηματοδοτούνται

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλεί όλους τους ενδιαφερομένους  να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στις Παρεμβάσεις Π3-73-2.1 «Σχέδια Βελτίωσης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων που συμβάλλουν στην Ανταγωνιστικότητα», Π3-73-2.2 «Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος» και Π3-73-2.6 «Επενδύσεις κυκλικής οικονομίας και ενεργειακές επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ)

Ένταξη νέας παρέμβασης 1 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο της Λακωνίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη μιας νέας παρέμβασης για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λακωνίας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού. Πρόκειται για την πράξη «Συντήρηση της Εθνικής Οδού 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο και της Επ. Οδού 26 Σκάλα – Γύθειο της Π.Ε. Λακωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000

Δράση βιώσιμης κινητικότητας με κατοικίδα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου

Στην πλατεία Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δράση με επίκεντρο τη βιώσιμη κινητικότητα και την υπεύθυνη συνύπαρξη με τα κατοικίδια στον δημόσιο χώρο. Η πρωτοβουλία είχε ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις σύγχρονες πρακτικές μετακίνησης εντός του αστικού ιστού, με ιδιαίτερη