ΑρχικήΑΡΚΑΔΙΑΔήμος ΤρίποληςΕμπορικός σύλλογος Τρίπολης: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε Τρίπολη δύο ταχυτήτων

Εμπορικός σύλλογος Τρίπολης: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε Τρίπολη δύο ταχυτήτων

Εμπορικός σύλλογος Τρίπολης για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Οδού Ουάσινγτον:

 

Η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει πλήξει όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, πιο σκληρά όμως τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν ακόμα τη ραχοκοκαλιά τόσο της εθνικής όσο και της τοπικής οικονομίας.
Σε αυτή τη κατάσταση ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις με κάθε τρόπο.
Συνεπώς, αποστολή της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίζουν το κατάλληλο περιβάλλον για την άσκηση της οικονομικής και επαγγελματικής δραστηριότητας.
Αυτό πρέπει να γίνεται με όρους ισότητας για όλους τους επιχειρηματίες όλων των περιοχών. Τρίπολη δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ανεχθούμε. Γι αυτό ζητάμε από τη δημοτική αρχή να λάβει σοβαρότατα υπόψη τα προβλήματα των επαγγελματιών της οδού Ουάσιγκτον και να αναλάβει δράση την ίδια στιγμή.
Η επιστολή που έχουν στείλει 43 επαγγελματίες της οδού Ουάσινγκτον
Κύριε Δήμαρχε
Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη διαμαρτυρία, είμαστε έμποροι της οδού Ουάσιγκτον – Καλαμών.
Ο πάλαι ποτέ αυτός εμπορικός δρόμος έχει υποστεί πολλαπλά πλήγματα.
Άστοχες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα, ουσιαστικά χωρίς χώρους στάθμευσης, χωρίς επαρκή φωτισμό, έχουν απονευρώσει την εμπορική κίνηση του δρόμου που σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη οικονομική κρίση οδήγησε το δρόμο σε μαρασμό και προκάλεσε το κλείσιμο πολλών καταστημάτων.
Η Δημοτική Αρχή αντί να παίρνει μέτρα που ενισχύουν την εμπορική κίνηση του δρόμου, αδιαφορεί.
Είναι γνωστό ότι η ανάπλαση του κέντρου της πόλης δημιούργησε άνισους όρους επισκεψιμότητας των δρόμων και διαφοροποίησε πολύ την εμπορική αξία των περιοχών που αναπλάστηκαν σε βάρος των υπολοίπων.
Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή με παρεμβάσεις μόνιμου η προσωρινού χαρακτήρα να αμβλύνει αυτή τη διαφορά, προβαίνει σε ενέργειες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ειδικότερα την περίοδο των εορτών κάθε φορά αλλά και φέτος αντί ο στολισμός της οδού Ουάσιγκτον να είναι τέτοιος ώστε να αντισταθμίζει την εγκατάλειψη και τον υποφωτισμό, είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτος, ειδικά αν τον συγκρίνει κανείς με το υπόλοιπο κέντρο που ο στολισμός ξεχειλίζει ως την υπερβολή. Σε μεμονωμένες διαμαρτυρίες μας προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους πήραμε την απάντηση πως δεν υπάρχουν λεφτά.
Φαίνεται όμως ότι λεφτά υπάρχουν, μόνο που δίνονται επιλεκτικά.
Απαιτούμε άμεση παρέμβαση σας για επίλυση του ζητήματος όχι μόνο για φέτος αλλά σε σταθερή βάση.
Δεν είμαστε απλά διαμαρτυρόμενοι.
Είμαστε οργισμένοι. Άλλωστε όλοι πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη σε ισότιμη βάση.
Παρακαλούμε να τεθεί υπόψη και του Δημοτικού Συμβουλίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο