Προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας, για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ένταση ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, όπου συνεδρίαζε με μοναδικό θέμα, την κατάθεση προτάσεων για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το 2016.

 

Στην εισήγηση του θέματος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης ανέφερε:

Το 2015, ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη τόσο για την χώρα, όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγο της οικονομικής κρίσης. Ειδικά για την Τρίπολη τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, καθώς από την μία το χαμηλό ταμειακό απόθεμα που είχαμε σαν Δήμος από την άλλη το πρόβλημα με τα απορρίμματα τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να αιμορραγεί ο Δήμος οικονομικά, καθώς και η μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος όπως είχε ζητήσει η Κυβέρνηση, είχαν σαν αποτέλεσμα τα επιθυμητά έργα που είχαν προσαρτηθεί στο περσυνό τεχνικό πρόγραμμα να μην υλοποιηθούν.

Ζήτησε από το σώμα, να γίνει εκ νέου προσθήκη στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα τα έργα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν και αν κάποιος σύμβουλος ήθελε να κάνει κάποια νέα πρόταση να το πράξει.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν ο σύμβουλος, κ. Κοσκινάς, πήρε τον λόγο και άρχισε να τοποθετείται για θέματα που είχε συζητήσει με κάποιους προέδρους άλλων τοπικών κοινοτήτων και ο Πρόεδρος, κ. Θεοδωρακόπουλος, τον εγκάλεσε, λέγοντας του, να παραμείνει στο θέμα της συζήτησης.

Εδώ συζητάμε θέματα που αφορούν την Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης και δεν παίρνουμε αποφάσεις για άλλα Τοπικά Συμβούλια. Αν έχετε κάποια πρόταση να καταθέσετε κάντε το!

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Κοσκινάς, άρχισε να κάνει κριτική στην Δημοτική Αρχή, λέγοντας:

Τι ήρθατε εδώ να μας ζητήσετε προτάσεις, αφού δεν έγινε τίποτα την χρονιά που μας πέρασε. Μια χρονιά απραξίας ήταν.

Συνεχίζοντας όπως συνηθίζει ο κ. Κοσκινάς, να απευθύνεται με ειρωνικό ύφος στον Πρόεδρο και αφού ρωτήθηκε αν είχε κάποια πρόταση να καταθέσει απάντησε αρνητικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε,

Ξεχνάει ο κ. Κοσκινάς, ότι αυτό το Συμβούλιο είναι συνέχεια του ανύπαρκτου συμβουλίου που συμμετείχε στο παρελθόν ο ίδιος. Αφήστε τις φαμφάρες και τα πυροτεχνήματα για το τι κάνουμε και τι όχι κ. Κοσκινά, αν έχετε να πείτε κάτι για να κάνουμε την πόλη καλύτερη πείτε το, αλλά δεν μπορείτε να κρίνετε εσείς, σας είδαμε τι κάνατε όταν ήσασταν Πρόεδρος στο Βοσυνιώτειο και πως καταντήσατε το ίδρυμα. Θα τα πούμε ένα ένα, συν το χρόνο.

Ακολούθησε η ψηφοφορία με την παράταξη Παυλή να ψηφίζει ΥΠΕΡ ενώ ΠΑΡΩΝ ψήφισε η αντιπολίτευση.

ΥΠΕΡ: Θεοδωρακόπουλος, Κουτσιούμπης, Φατούρος, Νάτσης
ΠΑΡΩΝ: Κοσκινάς, Σκορπίδας, Αρτόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο