Η Τρίπολη τίμησε τη μνήμη του καθηγητή Γ. Παπαδημητρίου (video – pics)

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Γιάννη Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Τρίπολη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και την Ένωση Τριπολιτών Αττικής την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Γιάννη Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Τρίπολη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας και την Ένωση Τριπολιτών Αττικής την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Zi_5JTxRT8U” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο κ. Βασίλης Ψυχογιός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και ο κ. Τούντας Φώτης Πρόεδρος της Ένωση  Τριπολιτών Αττικής, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαδημητρίου συγγενής του ιατρού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία  του κ. Γεώργιου Χριστοδούλου ομότιμου καθηγητή της ΕΚΠΑ  με θέμα «Ο  Γιάννης  Παπαδημητρίου  και  η  πορεία  του  στην   επιστήμη και την  ζωή» και στη συνέχεια η κυρία Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή, η οποία υπήρξε εκπαιδευομένη του αειμνήστου ιατρού μίλησε για το έργο του.

Λίγα λόγια για τον κ. Παπαδημητρίου και το έργο του…

Ο κ. Παπαδημητρίου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ είχε δημοσιεύσει περισσότερα από 400 επιστημονικά άρθρα με έρευνες, είχε εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το συνολικό έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.  

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Τρίπολη, στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. 

Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, το 2000 η ιατρική επιθεώρηση “Archives of Surgery”, τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο. 

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής σε 11 Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας.

Διετέλεσε επίσης στο Κεντρικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Από την ίδρυση του νοσηλευτηρίου “Ερρίκος Ντυνάν” και για διάστημα πέραν της δεκαετίας, διετέλεσε τομεάρχης Χειρουργικού, καθώς και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του.

{gallery}timitiki_ekdilosi_papadimitrioy{/gallery}

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και

Καλοκαιρινή δράση στο Γύθειο από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δραστηριοτήτων, προσφέρει για άλλη μια χρονιά ανάσα δροσιάς στα μέλη

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε