Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας για τις αποφάσεις του Συμβουλίου.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες αποφάσεις και εξελίξεις που αφορούν την Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες αποφάσεις και εξελίξεις που αφορούν την Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/6qGExVLha4o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αναφέρθηκε στην αλλαγή του σημείου που θα γίνεται η έπαρση και υποστολή της σημαίας το οποίο είναι στην πλατεία Άρεως, τιμώντας έτσι τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, μιας και εκεί βρίσκονται και τα οστά του Αρχιστρατήγου του Γέρου του Μοριά.

Μίλησε για την αλλαγή των διαβάσεων στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, λέγοντας πως σκοπός είναι η αποσυμφόρηση της πλατείας. Ξεκινήσαμε από τις διαβάσεις και ενα ένα τα θέματα θα τα βάζουμε σε μια τάξη.

Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τις διαβάσεις είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί. Δεν νοείται οδηγός να μην σταματάει στη διάβαση, είτε πεζός να μην την χρησιμοποιεί.

 Ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα το πιθανότερο θα δούμε την Επιτροπή Ελέγχων του Δήμου στους δρόμους της Τρίπολης, όπου ανέφερε ότι θα ζητηθεί, να υπάρχει και άτομο της Τροχαίας ώστε να βεβαιώνει παραβάσεις αυτών που διέρχονται στους πεζοδρόμους με αυτοκίνητα. Η Επιτροπή ελέγχων για σύντομο διάστημα θα λειτουργεί πιλοτικά, κάνοντας συστάσεις στους παραβάτες και στο επόμενο στάδιο θα βεβαιώνει τα πρόστιμα.

Ο Πρόεδρος για τις παραβάσεις τόνισε:

Το ότι η Επιτροπή Ελέγχων δεν θα κόβει πρόστιμα στους παραβάτες, δεν σημαίνει ότι η Δημοτική Κοινότητα δεν θα λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις.

Η νέα κανονιστική, βρίσκεται στην διαδικασία ώστε να ψηφιστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε το συντομότερο να τεθεί σε εφαρμογή.

Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τις διατάξεις τις κανονιστικής.

Είπε εκτός των άλλων, ότι στα καταστήματα που ζητούν κοινόχρηστους χώρους θα δίδεται το 70% της πρόσοψης τους, ώστε να μην παρεμποδίζονται τα παρακείμενα κτίρια ή καταστήματα και ότι έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των αυτοκινήτων εκτάκτου ανάγκης.

Η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για να λαϊκίσει και να το παίξουν “καλοί”.

Εγώ δεν θέλω να κάνω τον “καλό”, θέλω να κάνω το καλό για την Τρίπολη όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό που θα τα καταφέρω.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Γορτυνίας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, από τις 08:30 έως τις 10:00, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών στο δίκτυο στις κοινότητες Κοντοβάζαινα, Βάχλια και Δήμητρα του Δήμου Γορτυνίας.

Συλλήψεις σε Λουτράκι, Σικυώνα και Κόρινθο

Συνελήφθησαν, σήμερα (22 . 7 .2026) και πρώτες πρωινές ώρες , στο Λουτράκι , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας σήμερα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ισχύ τίθενται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά