Νέα χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε Παλλάντιο, Μάκρη και Θάνα

Νέα χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε Παλλάντιο, Μάκρη και Θάνα. Άμεσες αυτοψίες και δίκαιες αποζημιώσεις ζητά ο Δήμος Τρίπολης: “Η νέα έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Τρίπολης (Παλλάντιο, Θάνα, Μάκρη) προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή, πλήττοντας κηπευτικά, αχλάδια, αλλά και άλλα αγροτικά προϊόντα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ζημιές […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε Παλλάντιο, Μάκρη και Θάνα. Άμεσες αυτοψίες και δίκαιες αποζημιώσεις ζητά ο Δήμος Τρίπολης:

“Η νέα έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές του Δήμου Τρίπολης (Παλλάντιο, Θάνα, Μάκρη) προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή, πλήττοντας κηπευτικά, αχλάδια, αλλά και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ζημιές αφορούν καλλιέργειες που βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο της συγκομιδής. Οι παραγωγοί μας έχουν πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της καλλιεργητικής περιόδου και έχουν επενδύσει σημαντικά σε καλλιέργειες οι οποίες πλέον κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σε λίγα λεπτά εξαιτίας ενός έντονου καιρικού φαινομένου.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση συνεργασία και επικοινωνία του Δήμου Τρίπολης με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Ιωάννη Ασσιούρα, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που η περιοχή μας πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και προκύπτουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Ασσιούρας δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αυτοψίες στα πληγέντα αγροτεμάχια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών. Από νωρίς το πρωί ο κ. Ασσιούρας και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε αυτοψίες σε αγροτεμάχια σε Παλλάντιο, Θάνα και Μάκρη.

Ως Δήμος Τρίπολης στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των παραγωγών μας και ζητούμε να κινηθούν χωρίς καθυστερήσεις όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων.

Οι παραγωγοί δεν έχουν την πολυτέλεια της αναμονής. Έχουν ήδη επωμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της καλλιέργειας, έχοντας πραγματοποιήσει τα απαραίτητα έξοδα για καλλιέργειες που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται πλέον λίγο πριν από τη συγκομιδή. Η καταστροφή της παραγωγής σε αυτό το στάδιο δημιουργεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό οικονομικό πλήγμα.

Ζητούμε άμεσες, δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η προστασία του εισοδήματος των ανθρώπων που καθημερινά εργάζονται και επενδύουν στην αγροτική παραγωγή αποτελεί προτεραιότητα.

Η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχιστεί με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση των αυτοψιών, την πλήρη καταγραφή των ζημιών και την προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Τρίπολης πρέπει να γνωρίζουν ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή είμαστε δίπλα τους και διεκδικούμε τη στήριξη που δικαιούνται.

ΧΑΣΑΠΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα,

Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

και Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Τρίπολης”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τίτλοι τέλους» για τη ΔΕΗ στο Άστρος – Η επαρχία μένει χωρίς βασικές υπηρεσίες

Τέλος στη δια ζώσης εξυπηρέτηση των καταναλωτών στο Άστρος...

Παράνομη «κράτηση» θέσεων parking: Τι προβλέπει ο ΚΟΚ και ποια είναι τα πρόστιμα

Η έλλειψη διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης αποτελεί καθημερινό πρόβλημα για...

Αναβάλλεται η παράσταση «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» στη Μεγαλόπολη

Αναβάλλεται η παράσταση «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον»...

Πλήθος κόσμου στην 12η Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας

Πλημμύρισε κόσμο το εμπορικό κέντρο της πόλης το Σάββατο...